Web Analytics
Jump to content

Gitarnorge, retningslinjer og moderering


jonarve
 Share

Recommended Posts

Det har blitt gjort en del endringer på forumet den siste tiden, og i kjølvannet av dette har det oppstått en del situasjoner og misforståelser hvor blant annet enkelte brukere har følt seg dårlig behandlet, eller «overmoderert». Derfor ønsker vi nå å informere litt om de endringene vi ønsker oss på forumet, hva vi har gjort så langt, og hvorfor.

Profilendring

Den siste tiden har forumet blitt mer og mer preget av å fungere som en off-topic chatside, hvor en liten, men ivrig gruppe brukere snakker om løst og fast. Dette er i og for seg greit nok, men vi ønsker rett og slett at dette forumet først og fremst skal fremstå som et forum for musikere og musikkinteresserte, og ikke som et alternativ til nettby, diskusjon.no eller andre mer generelle chat-fora. Det betyr ikke at vi skal stenge off-topic, men vi ønsker en hovedvekt på gitar og musikkrelaterte diskusjoner.

Samtidig vil vi gjerne gi «chat'erne» et alternativ også, og har derfor satt opp en egen chat kanal for brukerne. Den er meget enkel å bruke. Tekst som ikke er permanent har ikke det samme behovet for moderering, og vi føler dermed dette må være et greiere alternativ for mange. I tillegg består jo også "dagens småprat"-tråden for de med størst behov for småprat i løsere former.

Off-topic må selvsagt gjerne brukes, men da til å starte tråder med en viss saklighet og substans. Det er ikke et verktøy for å øke postcount, eller for å bedrive ørkesløs svada.

Noen sinte brukere har den siste tiden snakket om et «gubbeforum» e.l. Vi setter stor pris på alle de unge her i forumet, deres kreativitet og gode bidrag. Samtidig ønsker vi også et større mangfold, og dermed noen flere av den litt eldre garde. For å også tiltrekke oss disse brukerene, føler vi at det er viktig at forumet også har en litt mer seriøs profil. Det eneste vi egentlig forventer av dere som brukere, er at dere generelt holder en god tone og bruker off-topic og resten av forumet til det formål det er tenkt.

Beslutningen om endringer er tatt i fellesskap av redaksjonen og driftsansvarlige, på bakgrunn av tilbakemeldinger fra ulike forumbrukere og andre.

Forøvrig har vi registrert en gledelig forandring i forhold til at mange brukere som tidligere brukte mest tid på off-topic, nå også bidrar mer på resten av forumet. Dette er akkurat det vi ønsker oss! Da vi i utgangspunktet ikke ønsker å miste brukere, håper vi flere følger samme mønster. Mange forumister benytter nå også "report" knappen for å hjelpe oss med rydde opp i tråder og oppklare feil. Dette er til stor hjelp for oss, og vi håper denne trenden fortsetter smile.gif

Når det gjelder den marginale gruppen brukere som kun bruker off-topic så må vi med hånden på hjertet bare si det som det er: Dette forumet passer muligens ikke så godt for dere. Det er rett og slett ikke off-topic biten av forumet vi alle lever og ånder for.

Nye brukere

Ofte når en ny bruker (gammel eller ung) logger seg inn og poster for første gang, møtes denne personen av hån og flir over hvor tåpelig posten deres er på ett eller annet sett. Dette er ikke måten å få flere og produktive brukere på! Treffer vi et fremmed menneske på gaten for første gang som har et spørsmål, så setter vi da ikke straks i gang med å kritisere personen for måten spørsmålet blir stilt på? Spesielt ovenfor nye brukere håper vi med andre ord at folket holder en hyggelig og normalt høflig tone. Husk at et første innlegg fra en ny bruker, veldig ofte bare er et forsøk på å få kontakt med nye mennesker på et nytt sted/fora.

Avsporinger

Alle har vi lett for å gjøre det ; Å styre en tråd i en fullstendig annen retning enn det trådstarter hadde tenkt seg i utgangspunktet. Vi er rimelig tolerante og hjelpsomme (med å skille ut ting i en ny tråd e.l.) hva angår avsporinger i tråder så lenge det er snakk om diskusjoner på et saklig nivå med en viss substans. Men å fylle en tråd med tull/vulgariteter/personhets er rett og slett en fornærmelse ovenfor trådstarter og andre bidragsytere i tråden. Folk som føler seg dårlig behandlet fordi de blir moderert, må være så gode å vurdere innholdet av det som ble fjernet fra tråden. Tilførte det tråden noe som helst? Var det i det hele tatt noe som helst slags fornuft i det som ble fjernet ? Føler du deg fortsatt dårlig behandlet ,så send en PM til en moderator og oppklar en eventuell misforståelse. Alt kan repeteres og repareres.

Moderatorer

Enkelte moderatorer har blitt relativt hissig kritisert den siste tiden. Vi skjønner at det har oppstått noen uklarheter den siste tiden, og at vi burde informert bedre om endringer vi ønsket å gjøre. En moderator er ikke feilfri, og vi velger å tro at vi er noenlunde ydmyke i forhold til den jobben vi prøver å gjøre.

Hvis du føler deg urettferdig behandlet/moderert, så send en PM til ønsket moderator eller bruk «report» knappen i gjeldende innlegg. Vi er alltid villige til å diskutere eventuelle feil vi har gjort, eller oppklare misforståelser. Hvis din reaksjon på å bli moderert er å skjelle ut moderator i tråden, blir dessverre vår reaksjon deretter.. Vi skal prøve å ikke moderere på en måte som er fornærmende, eller får folk til å føle seg uthengte, men eksempelvis overlagt utidig språkbruk ovenfor andre forumbrukere krever ofte at vi sier klart fra i tråden det gjelder. Ellers er poenget for oss ofte at vi ikke ønsker å fylle opp tråden med ytterligere off-topic, da det jo ofte er det vi i utgangspunktet ønsker å rydde opp i. Det hele er ganske logisk hvis man tenker etter.

Dere må også ha i bakhodet at vi som moderatorer ofte ikke vet hvem som kjenner hvem, og derfor har vanskelig for å skille mellom kameratslig «mobbing» og utskjelling eller hån av ukjente. Forøvrig må alle tenke over at i et stort selskap med mange ukjente, er det som oftest greiest å holde en høflig og saklig tone. Nettopp fordi vi ikke kjenner alle som er tilstede.

Selv om menneskets kommunikasjonsegenskaper er det som gjør oss unike som art, er det fortsatt samtidig mangelen på god kommunikasjon som skaper de største problemene for oss i dagliglivet. Når vi så er avgrenset til å utrykke oss skriftlig, så ligger det i kortene at man bør prøve å være så presis og tydelig som mulig i utgangspunktet for å unngå misforståelser og uventede reaksjoner.

Krangel, flaming etc

Det eksisterer en eneste gylden regel for alle slags diskusjoner – Det er den personen som klarer å beholde fatningen og sakligheten i en diskusjon som vinner hvis motparten ikke klarer å holde på formen.

Her er noen enkle tips :

-Klarer du ikke å argumentere for det du mener så trekk deg fra diskusjonen. Det er ingen skam å snu og det medfører ikke automatisk noe tap av «ære»

-Tar du feil og innser det, så innrøm det. Det kan være tungt, men din mot-debattant vil også lettere slippe hele diskusjonen på en mer elegant måte uten å lage noe nummer av det hele.

-Man kan ikke «vinne» alle diskusjoner, da de fleste ting ikke har noe fasitsvar, bare veldig ulike måter å betrakte saken på.

-Presenter meningene dine som nettopp det – meninger og ikke fakta.

Og moralen er..

Alle brukere er fortsatt velkommen til å bruke forumet, men da må de også følge de retningslinjene. Hvis dette ikke er akseptabelt så beklager vi, men da er ikke dette forumet for deg. Et forum er ikke bedre enn sine brukere. Vi føler at vi drifter og tilbyr et forum hvor vi er så utrolig heldige at vi har fått en stor, ressurssterk og til dels veldig produktiv brukerskare. Selve fasiten for et godt forum med andre ord smile.gif Vi føler at det i prinsippet kan skapes rom til alle som vil delta på den ene eller andre måten og hvis alle bare prøver å legge godviljen til kan vi bli et enda bedre og romsligere forum i årene som kommer.

Til slutt

Alt det ovennevnte oppsummerer redaksjonen og driftsansvarliges tanker og meninger om forumets utvikling og fremtid. Da vi er en gruppe mennesker som faktisk bruker ganske mye tid og penger på dette så håper vi at gamle og nye forumbrukere klarer å leve med eventuelle justeringer og endringer som har foregått den siste tiden. Det nye regelverket vil bli håndhevet fra vår side uavhengig av hva som tidligere har blitt tolerert og praktisert. Vi skal i tillegg selvsagt prøve å være fleksible og ikke minst lyttende til hva dere som brukere måtte mene. Vi har allerede fått mange gode innspill i denne saken i denne omgang, og det vil bli åpnet for en ny runde diskusjon rundt konkrete innspill på modereringen når ting har gått seg til litt mer. Ta gjerne kontakt med oss dersom du har kommentarer.

Bortsett fra Chat-kanalen og litt omstrukturering jobber vi for tiden også med å lage artikler og nye FAQ-poster. Vi håper flere vil bidra til dette arbeidet, og vi kommer til å spørre dere både som gruppe og enkeltvis om dette den nærmeste tiden. Vi vet det er folk her med utrolig mye kunnskap som kan komme andre til nytte!

Med hilsen en samlet redaksjon/moderator/admin-gruppe:

jonarve

Kian

Mytola

Castorfiber

Earfalas

Greener

kanonjon

The Euphor

Yngtchie Blacksteen

Informasjon for å kontakte hver enkelt finner du her.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.