Web Analytics
Jump to content

Sustain spørsmål


Sorg

Recommended Posts

Kanskje et dumt spørsmål men kan en lavere strengehøyde og strenger som klirrer litt i båndene øke sustain vs å ha ingen fret buzz i det hele tatt? Jeg tenker da utifra teorien om at strengen klirrer i båndene og det skaper en slags gjenklang.. En kan jo argumentere på andre måter mot dette med at båndene i stedet stopper strengen fra å klinge lenge.

Uansett, har en Gibson med tålig lav strenge høyde som klirrer litt i båndene. Kjøpte nylig en ny PRS cu22 artist og merket ganske godt forskjell på sustain når jeg bendet B-streng opp fra 13-15 bånd. Nå har jo PRSen tremolo system og dette er jo noe i utgangspunktet som skal gi litt dårligere sustain, i tillegg er den ikke skikkelig satt opp enda så jeg vil ikke bestemme meg enda for hvilken gitar som har best sustain. Men ville bare si dette fordi dette var bakgrunnen for min lille tråd..

Link to comment
Share on other sites

Likevel så har ofte en gitar dårligst sustain på de øverste båndet, hvor det aldri er skurring... ;) (Ikke ofte, men en kan undre seg hvorfor. Har nok noe med den klingende lengden av strengen å gjøre.)

Det kommer vel av at ved lavere bånd så er det mere streng i vibrasjon som kanskje igjen holder seg lengre enn en når man holder inn på et ganske høyt bånd, don't you think? :)

Edited by _Uber-pea
Link to comment
Share on other sites

Finnes et gyllen punkt et sted. En åpen streng er løsere enn en spilt tone på 24. båndet. Det er lettest å bende en streng ved 12. båndet, da det er midten av strengen... Så det er helt klart forskjell på stram og slakk streng, hva det optimale er, si det. Spenningen vil uansett variere over halsen. Så du vil ikke finne noe som er per definisjon bedre enn det vi kjenner i dag. Tror jeg.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.