Web Analytics
Jump to content

Aldarion


Aldarion
 Share

Recommended Posts

God dag, godtfolk

For dere som har det travelt:

Navn: Lars

Født: 23.06.89

Bosted: Sarpsborg

Sjarmerende fyr på snart 17, og har spilt gitar i halvannet år.

Så til dere som vil gå litt dypere:

Jeg er altså Aldarion, men kan fint kalles Lars eller til og med Lars-Petter. ("Or if you're slightly more daring: O', Captain, My Captain!" Ti respektpoeng til den som vet hvillken film.) Født på Fredriksstad sykehus for snart 17 år siden og er oppvokst i den herlige byen Sarpsborg. Jeg har nå klimpret på gitaren i nesten halvannet år i uforsvarlig mange timer daglig. Musikken jeg spiller og hører på varierer fra søt popmusikk til tyngre rock og metal og diverse synth-pop/goth-saker jeg kommer over. Eksempler er Dream Theater, Pink Floyd, Led Zeppelin, Metallica, Nightwish, Dire Straits, Tool, Diary of Dreams, Black Sabbath, The Cure, Jimi Hendrix og i det hele tatt.

Gitaren plukket jeg opp da jeg var 15 og kom over en gammel Lawsuit-Ibanez på loftet. Det var fortsatt lyd i øksa, og jeg snublet meg etterhvert i gjennom diverse Metallica-låter, før den første, og foreløpig eneste, forsterkeren ble kjøpt inn. Jeg har også vært innom trommer, men stikkene ble lagt på hylla da jeg fant ut at det sjelden var mulig å få øvd med sinte naboer og en hissig mor uten noen særlig begeistring for høye lyder. I dag har jeg en Ibanez S470DX som kjæles med daglig gjennom min trofaste Morgan T30R - den gjør faktisk jobben sin greit med tanke på hvor billig den var. Tenker det blir en POD XT Live utover på sommeren, siden jeg snart fyller år og skal jobbe litt nå i vår.

Sånn utover musikken er jeg svært interessert i både film og litteratur, og sluker det jeg kommer over av godbiter når jeg har tid. Jeg er glad i både fantasy og litt eldre saker som Oscar Wilde (se signaturen) og andre bøker med fascinerende dialoger og småfilosofiske takter. Av filmer er jeg begeistret for både gladvold som i Sin City og Kill Bill-filmene, og litt "dypere" saker som Donnie Darko. Tim Burton er nok en av favorittregissørene.

Til daglig er jeg elev på St. Olav VGS og sliter nå om dagen med siste rest av heldagsprøver, før russen springer ut og gjør resten av mai til et helvete for oss små og søte. På skolen er jeg et englebarn, gjør alltid leksene mine og pugger på prøver når andre sover.

Det skulle være essensen av meg og mitt. Takk til foreldrene mine og alle som ellers har bidratt, jeg synes forresten det er innmari viktig at skjønnheten kommer innenifra, at alle burde bruke Firefox og alt det der. Jeg har vært her på Gitarnorge i snart ett år, men leser mye mer enn jeg poster. Dere finner meg også på riff-forumet.

Skål!

Edited by Aldarion
Link to comment
Share on other sites

Vær hilset, Lars!

S470 er tingen ;)

Vær hilset, Trickster! (Eller Frank Tore Tjørhom som det stod på din presentasjon.)

S470 er go'øksa si.

Skål! :P

Skål igjen! :D

The Adventures of Baron Munchausen?

"No, ding! *slams imaginary buzzer* Thank you for playing, anyway." (Nytt sitat fra samme film. Mange respektpoeng i potten nå. :P )

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.