Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

R.I.P. Danko

Medlem
  • Innholdsteller

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om R.I.P. Danko

  • Bursdag 06. aug. 1971

Profile Information

  • Kjønn
    Mann
  • Bosted
    Oslo

R.I.P. Danko's Achievements

Nybegynner

Nybegynner (3/6)

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Kjøpte to par ER-20 etymotic hi-fi (kr 200,- pr. par) på Hørsel i Sentrum og de fungerer godt inntil jeg får meg formstøpte. Vi spiller altfor høyt på øvinger og jeg prøver å overtale resten av gutta til å skaffe seg de samme. På konserter hvor lyden er usaklig høy blir det faktisk bedre lyd med propper enn uten. Det samme gjelder på noen kinoer, spesielt Ringen kino hvor de kjører opp lyden til det vrenger i hodet.
  2. Hei Michael,... Jeg har en lik Hagstrøm som jeg fikk restaurert hos M.Faye i Asker for 1500,-. Nye bånd, planering av hals osv. Det var helt sikkert ikke økonomisk forsvarlig, men det ble en veldig ålreit gitar til slutt. Skal se om jeg får postet noen bilder av den. Stolen var også løs pga den var satt opp med for tunge strenger, men det løste vi ved å strenge gitaren nedenifra med en treperle tredd på strengen som en stopper. Har hatt den med på seiltur, har spilt på gata med den og hatt den med overalt, så hvis man tar spilleglede med i betraktningen var det absolutt verdt det å få den restauret.
  3. det hjelper lite på rekkevidden. Å tøye lett ut når du har vært igjennom en øvingsøkt er vel og bra Jeg skal prøve det
  4. Noen ord til ettertanke,...Hva skal man med en gitarist som bare behersker solo?? Finn fram metronomen og spill den enkleste låten du vet om fra start til slutt og få det til å låte bra uten å komplisere. G'n'R ble aldri det samme uten Izzy.
  5. DR Black Beauty 045-105 Tester dem ut nå, skal visst vare ett år eller mer....so far,so good........so what? Rotosound flatwound for fretlessen,... dyre, men gode!
  6. Heisann,... Spiller du bass elller gitar? Det er forskjellige teknikker på to forskjellige instrumenter. Fikk meg et lite sjokk da jeg begynte på bassen etter et langt gitarliv. Jeg husker jeg pleide å tøye fingrene endel for lenge siden, men det er å be om problemer senere. Forsiktig tøying kan hjelpe litt, men det er bedre med god teknikk. Prøv å la tommelen peke mot hodet på bassen (ikke ditt hode ), og legg hånden mer over på siden enn når du spiller gitar. Ved å la hånden på en måte "svinge" rundt tommelen, kan man rekke over mange bånd uten å strekke fingrene så mye. Man trenger ikke å klemme hardt, løst og ledig gir bedre lyd og det blir lettere å flytte fingrene. Jeg bruker også mye en tre-finger teknikk for å avlaste hånden ved at ringfingeren og lillefingeren jobber sammen som en finger. Prøv også alternative fingersettinger, ikke prøv å kopiere gitaristens fingersettinger. Lenge siden jeg spilte back in black nå, men jeg vil tro at man kan spille den med evt. a-strengen istedenfor det lange strekket h - a#, eller flytte opp til h på 7.bånd midtveis i oppgangen, for jeg tenker det er det strekket som er verst. Ellers så synes jeg at hurtighet ikke er det viktigste på bass. Det er kult til sitt bruk, men timing og groove(rytmikk) er langt viktigere å beherske. Bruk metronom og start langsomt(hørt det før?). Jeg kan vel legge til at pauser i øvingen er mere utviklende enn å øve fem timer i strekk, men jeg kan vel egentlig ikke regne med å bli hørt på den. Håper det var til hjelp. Flere synspunkter etterlyses....mange bassister...mange teknikker
  7. Jep, Germanium... Det er nok en Antonio Tsai jeg har kjøpt meg. Slo opp på HC og det var bare bassene fra Ant.Tsai som får gode anmeldelser. De går for 300-325 USD på ebay. Har lurt på om jeg skal selge den videre, men da må jeg først teste den ut ordentlig. Den låter som ei kule på EBS session 60'n min og virker solid og helt grei bare det at det er noen irriterende fabrikasjonsfeil. Første er at oversadelen er av plast og stolen er av billigste sort. Dette går greit å fikse på. Andre er skurr to steder i båndene og jeg tror det vil forverres hvis jeg senker actionen (noe som ikke går pga. den billige stolen). Båndene bør files og krones, men det gidder jeg ikke koste på nå. PLEK er utelukket på en så billig sak. Jeg fikk på noen gode strenger og fulgte oppskriften, lot strengene tvinnes ut, og nå har jeg veldig god definisjon i H-strengen og alle de andre og. Jeg sliter litt med å få intonert bassen (mest pga stolen igjen), men det går med litt tålmodighet. Noen bånd har begynt å stikke bittelitt ut så det blir spennende å se hvordan dette utvikler seg. Håper halsinnleggene er gjort bra. Alt i alt mener jeg at det her er mye bass for pengene, bare endel småfeil som fort blir veldig dyrt hvis man ikke kan fikse dem selv. Gleder meg til neste øving med bandet, da skal jeg få prøvd den på en litt kraftigere amp.
  8. Interressant alt sammen. Har en Trace t-bass 4-strenger, men fikk lyst til å prøve en 5-strenger, så jeg slo til på en Lu Shan. Den ser heftig ut, og er ok å spille på. Billig var den også og jeg fikk med koffert. Nå skal jeg strenge den om med noen Rotosound halfwound tror jeg og takk for den infovideoen , tror det vil gjøre stor forskjell med å strenge riktig. Aldri tenkt på det før, men når jeg så hvor mye tvist han tok ut av strengen, virker det logisk å gjøre det på den måten . Nå må jeg bare venne meg til h-strengen, tenkte å låne Santana's Supernatural og planke noen låter derfra som en start.
  9. Tar man av strengene, kan det ødelegge intonasjonen, spesielt hvis du får den slitte siden opp når du setter dem på igjen. Anbefaler vanlig strengerens og eventuelt Fastfret hvis du liker feelingen av den. Bare unngå å vaske hele gripebrettet med strengerens, det anbefales ikke.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.