Web Analytics
Jump to content

Tips med DIY gitarsett


Recommended Posts

Har parallellt med bygget av eds'en gjort om igjen en del ting på LP'en min. Dette har ført til at jeg har oppdaget en del "overraskelser". Det kunne kanskje vært en ide hvis andre delte sine observasjoner også.

1: den sorte broen og tailpiecen leder ikke strøm gjennom malingen, dette førte til ulyd i gitaren til tross for at jeg hadde jordet broen. Etter at jeg skrapte vekk malingen og festet jordingen til bart metall ble alt mye bedre.

2: de fleste sett kommer med 1,2 eller 3 lags plast. Ikke 4 eller 5 som er mer vanlig på kvalitetsgitarer. Dette går an å fikse ved å kjøpe styrenplater laget for modellbygging, lime disse fast til plasten som kom med gitaren og file til etter at limen har satt seg. Fordelen med dette er at man beholder fasongen identisk med det som er laget for settet. Ofte er dette nemlig ikke det samme som orginalen, og man kan derfor ikke bare kjøpe en ny original plastdel og forvente at den skal passe.

3: oversadelene som følger med disse settene er håpløst dypt skåret og ofte veldig trange. Dette vanskeliggjør stemming, og de bør files videre i åpningen og senkes. Ideelt sett bør de byttes ut helt.

4: pottene som følger med settene er "hitt and miss". Noen ganger er de helt OK og har matchende verdier, mens andre ganger er de helt ute å kjøre. Multimeter er et must ved disse byggene.

5: jeg mistenker at de vokser eller behandler treverket på en måte for at settene skal se finere ut på bilder. Jeg bruker vannbasert blekk på mine bygg, og hvis de ikke er pusset skikkelig ned preller vannet bare av. På halsene pleier dette å være så tykt at jeg sikler dem før jeg pusser.

6: selv om alle skruehull tilsynelatende er forborret er skruene ofte av så dårlig kvalitet at de bør forborres på nytt og/eller skruene bør byttes til bedre kvalitet.

Det kommer mer etter hvert, men dette er en start. Håper andre vil supplere med egne erfaringer.

Edited by Baxter
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.