Web Analytics
Jump to content

Bassist søker band i Trondheim


OliveAutopsy

Recommended Posts

Har spilt bass noen år og er stødig teknisk og musikalsk. For tiden hører jeg mest på Radiohead og Tool, men min musikksmak har variert fra The Who og de andre gamle rockeheltene til Muse og de litt yngre. Jeg kan forøvrig ca. 80% av alle Muse-sanger på bass. I hvert fall hvis jeg får 5 minutter til å forberede meg i forkant, da det er lenge siden jeg har spilt de fleste av dem. Ser for meg et band som spiller litt eksperimentell rock.

Skriver sanger og tekster, og hvis du gjør det i tillegg til å fylle en plass er det bare supert. Foreløpig er ikke sangene jeg har skrevet så altfor ekperimentelle, men det skal ikke mer til enn litt fiklefakleri for å gjøre dem uhyre kompliserte på grensen til det pretensiøse. Musikken jeg har lyst til å lage kommer til å avhenge av hva slags musikk du liker, så lenge det er innenfor rocksjangeren.

Eksempler med hva jeg mener vi kan gjøre i dette bandet:

-Har du skrevet en vakker 3/4-taktsballade med vekt på fine melodier? Bra! Kanskje vi til og med kan ødelegge den med en destruktiv 5/4-beat fra trommeslageren som blander seg fint med resten av takten etter tre 5/4-takter? Bassen kan i løpet av den tiden gjøre den triste C-mollen din om til en Ess-dur (som egentlig er det samme som C-moll iflg. kvintsirkelen), som alt intensifiseres mot slutten av de tre 5/4-taktene, for deretter å gå tilbake til resten av refrenget du egentlig hadde skrevet.

-Hvis du noen gang kommer med en progrocksang kan vi finne en måte å sammensmelte den med ovennevnte sang.

-4/4-takt er heller ikke noe å le av. Her kan gitaren kjøre noe a la Weird Fishes (Arpeggio) for å spice opp litt.

-Det er selvfølgelig greit å lage en straight forward låt uten så mye fiksfakseri.

-Coverlåter går greit an også.

Forestiller meg i hovedsak trommer/perkusjon, keyboard, gitar og vokal i tillegg til bass, men spiller du noe eksotisk er det like bra! Skal man eksperimentere er det flott med andre instrumenter. Vi trenger forøvrig ikke alle de tradisjonelle instrumentene hvis vi ikke finner noen.

Hovedpoenget mitt er at her skal alle ha det moro med noe de liker - musikk. Min måte å ha det moro med musikk er å tenke ut lure melodier med rare taktarter som gjerne høres fremmed ut, men vi vil kunne trenge folk med et mer tradisjonelt syn på musikk også.

Det må sies at jeg kanskje har lagt for mye vekt på å få fram hvor eksperimentell jeg har lyst til å være. Det som mest sannsynlig kommer til å skje, er at jeg ikke klarer å sammenfatte alt jeg har lyst til å gjøre, og deretter bare komme med en standard rockesang.

Jeg blir 18 år til sommeren og bor i Trondheim. Hvis du bor i Trondheim og har lyst til å lage musikk som egentlig er litt over evne, værsågod!

TL;DR: Bassist 18 år i sommer søker bandmedlemmer til band i Trondheim. Musikksjanger: Rock generelt.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
 • 11 months later...

Ja hei! Vi i bandet ACTIVE STEEL søker en teknisk bassist til bandet vårt og vi spiller Prog metal! Vi i bandet er to 17 åringer og to 14 åringer er du interessert? Mail meg : robinhopmo@live.no

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.