Web Analytics
Jump to content

Hvordan lage backing tracks for live-bruk?


kenneho
 Share

Recommended Posts

Hei,

jeg tenkte se på muligheten for å spille live med kun meg selv på gitar og vokal, og resten av lydbildet ferdig programmert som en type backing track. Typiske ting jeg vil trenge ferdig programmert er trommer, bass, piano, og eventuel andre ting ved behov. Vanskelig å si nøyaktig hva slags sound jeg er ute etter, men blir vel i krysningspunktety mellom lett rock og type elekronika.

Har tidligere bruk Reason og Cubase for å lage og spille inn musikk, og regner med at disse vil kunne gjøre nytten. Men jeg ser for meg at disse verktøyene kanskje er mest egnet for studiobruk, og ikke så mye for live-bruk.

Så spørsmålet mitt er: Hva slags setup pleier man å bruke for backing live?

Mvh Kenneth

Link to comment
Share on other sites

Du kan gjøre følgende:

Eksport ut alle låtene dine via Batch export. Så får du muligheten til å styre mixen litt live. Ha alt som audio. Da minsker du muligheten for en datamaskin skal gå varm og gi eventuelle bugs.

Om du skal bruke denne løsningen trenger du muligens ett lydkort med 2 stereo utganger, slik at du kan ha ett klikk på øret der hvor du skal spille "uten bandet"

Om du ikke har planer om å spille noe sted helt alene (over lengre tid vel og merke) kan du klare deg med ett lydkort med en stereoutgang.

Så skjemaet ditt blir:

Data -> Lydkort stereo 1 -> DI -> Mixer

Data -> Lydkort stereo 2 -> Øreplugg

Dersom du bruker opptellingen hørbar for publikum kan du droppe ørepluggen og bare spille over det du har i monitoren din.

Når dette er sagt så er det vanlig at folk bruker enkle avspillere. Har sett at folk bruker alt fra Windows mediaplayer til lydmoduler og synther. Det er vel egentlig bare å få lyden ut på "billigst og enklest måte" for å si det kynisk. Så har du en data og cubase/reason så ville jeg brukt det fremfor å kjøpe noe nytt utstyr.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.