Web Analytics
Jump to content

Komme i gang med studio


ofulm
 Share

Recommended Posts

Vet ikke om det er riktig postet, men...

Ja. Jeg har laget en del låter, og jeg kunne tenke meg å gå i et profesjonelt studio og spille de inn. Dette er altså et soloprosjekt. Om det blir et helt album, eller om det blir en EP avhenger av hvor mye penger jeg klarer å skrape sammen. Jeg vet hvilket studio jeg skal gå i, har vært her før og spilt inn en singel med det tidligere bandet mitt.

Det jeg lurer på, er hvor jeg kan søke om støtte til dette. Jeg har funnet en del fond og slikt, men jeg trenger tips om flere lignende ting. Kan man f. eks. bli sponset av ulike lokale firma eller noe slikt?

Jeg lurer også på hvordan man liksom kommer i gang. Låtene har jeg som midi-filer, og noen av de har jeg tatt opp kjappe demoer av. Jeg går ut ifra at dette kan være lurt å sende til studioet på forhånd? Og hvordan skal jeg være sikker på at jeg er helt forberedt til inspillingen? Jeg vil forsikre meg om at jeg spiller helt tight før jeg går i studio. Jeg kommer til å prøve meg på vokal også, noe jeg har relativt lite erfaring med fra før. Så lite at jeg føler det ubehagelig å synge i andres nærvær. Noen tips her? For å booste selvtilliten litt, kanskje? Tenkte også jeg skulle spille en del piano og synth, og det har jeg heller ikke mye erfaring med. Jeg vet at jeg bare må øve, men det er hvordan jeg skal øve jeg lurer på.

Det tredje jeg lurer på, er opptrykkingen. Personlig er jeg vinyl-junkie, og kunne aller helst tenke meg å trykke det på vinyl. Problemet her, er for det første at det blir dyrere og for det andre at det er betydelig ferre som vil kjøpe vinyl foran CD. Om man kjøper nye vinylplater i dag, finner man en kode vedlagt, slik at man kan laste ned plata digitalt (koden fungerer bare én gang). Er dette mulig å gjøre for meg? Er det mulig å få trykket opp et opplag på bare 10-20 vinylplater? I så fall kunne dette være et alternativ. Om jeg bestemmer meg for å få det trykt på vinyl, hvem skal jeg henvende meg til for å få dette gjort? Hvem er billigst?

Jeg tar imot alle tips. Alt jeg trenger å tenke på, både før, i og etter selve studioinspillingen. Håper jeg ikke har formulert meg uforståelig. Formen er ikke helt på topp i dag...

På forhånd, takk!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.