Web Analytics
Jump to content

Ny elektronikk i en LP gitar.


Recommended Posts

Som skrevet i overskriften tenker jeg på å skifte elektronikken i en Aria Pro ll LP kopi.

Den har den vanlige kombinasjonen med mahognikropp med lønnetopp.

Har kjøpt et sett med Seymour Duncan SH-2 i hals og SH-4 ved broen.

Har noen forslag til hvilke pot'er og kapasitorer jeg bør sette inn for å få mest mulig klar lyd og å kunne opprettholde trøkket fra humbuckerene?

Spiller en del med hals og bro pickup med hals pickupen noe nedskrudd, of tonekontrollene på 'bånn gass' :lol:

Vet det kanskje ikke har så veldig mye å si på lyden, men ønsker å få det mest mulig riktig første gangen.

Jeg heller vel litt mot 'vintage pluss lyd', Dvs litt hissigere enn vanlig vintage.

Link to comment
Share on other sites

Et RS-Kit kan kanskje gjøre susen? Vintagegitar forhandler her i Norge. Jeg har satt inn det i begge mine LP'er, og er godt fornøyd.

Hm. så ikke dumt ut. kom dette sette ferdig loddet, eller må man lodde alt selv?

Og har du synspunkter på hva dette gjorde på lyden i forhold til det eksisterende? er ikke noe lett spørsmål...Beklager. :blush:

Link to comment
Share on other sites

Vanlige verdier er 350k til 500k audio potmetre - CTS er populære. Eksperimentere med caps 0,015uF og/eller 0,022uF - gjerne PIO, men Gibon selv bruker rimelige metallized polyester (Mallory 150) kamuflert som 'bumble bees' i sine hi-end gitarer.

Ikke sikker på om de RS-G kittene gjør særlig nytte slik du beskriver din bruk. 500,- spart kan muligens gi større lydforskjell annet sted i kjeden? Kvaliteten på potmetrene og hvordan logarismen er spredd utover skalaen er kvaliteter som mest gjør seg gjeldene for brukere som skrur amp høyt og bruker kontrollene på gitaren til å justere. For slike brukere kan ulike logarismeskalaer utgjøre store forskjeller i feel og respons så merk at jeg ikke kritiserer produktet. Men har man likevel potene maxet på gitaren låter CTS potene i RS kittet som alle andre CTS potter med samme resistans.

Link to comment
Share on other sites

Når jeg byttet elektronikk i et par gitarer, pots og caps etc., fikk jeg inntrykk av at wiring var vel så viktig. 50s wiring låt enda bedre enn det som sto i. Skal ellers ikke blande meg oppi pots-diskusjonen :)

Hvis du vil ha pio caps kan du plukke opp noen ganske billige på ebay.

Link to comment
Share on other sites

Hm. så ikke dumt ut. kom dette sette ferdig loddet, eller må man lodde alt selv?

Og har du synspunkter på hva dette gjorde på lyden i forhold til det eksisterende? er ikke noe lett spørsmål...Beklager. :blush:

Man må lodde selv ja. Lyden "åpner" seg litt i tillegg til at man ikke mister tone ved bruk av volumkontrollen.

Link to comment
Share on other sites

Når jeg byttet elektronikk i et par gitarer, pots og caps etc., fikk jeg inntrykk av at wiring var vel så viktig. 50s wiring låt enda bedre enn det som sto i. Skal ellers ikke blande meg oppi pots-diskusjonen :)

Hvis du vil ha pio caps kan du plukke opp noen ganske billige på ebay.

Dem kondensatorene har bra rykte på seg bland hi-fi/studio byggere. Jeg har en knippe av dem til single coils 0,047uF.

Skal etter sigende faktisk være samme kondensatoren LUXE benytter i sine bumble bee reissue.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.