Web Analytics
Jump to content

Fender Nashville Power Telecaster


Tommern

Recommended Posts

Noe kjappe ord om denne "hybriden", i fall noen er interessert.....

I utgangspunktet er dette en MIM Nashville Telecaster Deluxe, dvs liten headstock, og 3 pu's som en Strat. Ikke noe spesielt å si om det, helt grei, bra finish, lettspilt og fin C hals. Mitt ex et 2 tone SB og RW fretboard.

Det som skiller Power Telen fra den vanlige Nashville modellen, er at den er satt opp med en Fishman Power Bridge med Piezo, samt en Fishman Powerchip. Det hele er så koblet sammen i en stereojack som gjør at man bruker kun én kabel, som så splittes i el og acc signal nede i gulvhøyde. OBS. Om man ikke kobler begge signaler, dvs el i en amp, og acc til mixer eller acc. amp, så må det brukes en mono kabel for ikke å få fasefeil på signalet.

Lydmessig funker dette helt greit. Kjør acc signalet i en DI box, rett i en mix med EQ, og man kan legge igjen jumboen hjemme, for all practical purposes andre steder enn Konserthuset. Tex Mex pu's funker som vanlig, med bra gnell.

Men, det er jo alltid noen men.... Stereojacken fra Fishman, en helt spesiell plugg jeg ikke har funnet noen erstatning til, den er svært kort, og hullet som Fender har borret opp er for romslig. Kombinasjonen gjør at innfestinga mangler sideveis support, og kun ved ørlite sideveis bevegelse i kabelen, så dras pluggen vekk fra kontakten, og det blir musestille. ( Ut me'n, inn igjen, og kjempesmell...) Dette var også indirekte konklusjon fra Fenders tekniker i Gøteborg, som var så heldig å måtte gå over mitt ex. Pluggen ble byttet, problemet er noe mindre, men ikke løst. Antagelig kan det løses best ved å få dreiet ei hylse som fyller opp mellomrommet mellom pluggen og kroppen, slik at det ikke er rom for sideveis bevegelse.

En annen greie er at Fishman sin Powerchip også styrer blending av mag. pu's og Piezo, og vips så er hele gitaren satt opp aktivt, og er avhengig av 9v.

I sum; Trenger du en slik gitar, og kan leve med å få moddet ei hylse, og alltid ha batteri med deg i bagen, så er dette en grei gitar.

Ordinær pris er kr. 11.700,-, altså ca 4 lapper mer enn for en Nashville Tele. Det altså ikke mye å spare på å bygge dette sjøl, ihvertfall ikke om man skal ha noen andre til å gjøre det for seg

B)

102026_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/40996/102026.jpg

102027_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/40996/102027.jpg

Pluggen som er avbildet er Fishman's 9-pin kontakt. Fishman oppgir på sin webside at pluggen skal monteres i et 19 mm hull, mens Fender av en eller annen grunn har valgt å borre opp til 23 mm. Resultatet er som nevnt ovenfor at det er rom for sideveis bevegelse, med kontaktproblemer / vakkel som konsekvens. :blink:

På det øverste bildet sees selve Powerbridgen. I bakgrunnen sees et stacket volum / tonekontroll pots for mags til venstre, mens potmeteret til høyre er volum for piezoen.

Edited by Tommern
Link to comment
Share on other sites

En kompis av meg har en slik, og den låter meget bra :)

Men han har da vitterlig brukt monokabel på øving, og fått både «el» og «akk»-lyd... Hmm...

Jada, man får det. Men da har man ingen EQ eller andre justeringsmuligheter enn volum på Piezoen, og da blir det fort litt "flatt". Kjører man separert signal derimot, så låter det slik man stiller det :)

Link to comment
Share on other sites

Flott gitar, og den piezobroen så skikkelig fin ut!

Når det gjelder kontakten, går det ikke an å lage seg to "foringer" av en bit rundtstokk, og rett og slett feste de til kontakten med tape? Tar ikke mange minuttene å prøve, i det minste.

Neida, det bør gå greit å lage en enkel modd på dette problemet. Men jeg har nettopp fått den tilbake fra garanti-rep, og ikke riktig bestemt meg for hva jeg skal gjøre enda. Fishman har også diagrammer for litt forskjellig wiring, avhengig av om man vil ha muligheten til å blande balanserte signaler piezo / mag, eller kjøre helt separat. Har flere idéer, men får se hva jeg ender opp med å sette ut i livet, om i det hele tatt noe.

Tenkte som nevnt bare at dette kun være relevant informasjon for spesielt interesserte B)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.