Web Analytics
Jump to content

Wilkinson VS 50II


Eirikop

Recommended Posts

Lurer på å erstatte tremolo systemet på min Morgan Stratocaster med en wilkinson VS50II og vet at kroppen trenger modifikasjon for at det skal gå ann så jeg bare lurer på om det er en vanskelig jobb som en gitardoktor bør gjøre eller om jeg kan få en sm er en god håndtverker til å hjelpe meg med det? Og evt vor mye det kan koste?

Den orginale tremoloen i gitaren er en kopi av vanlige fender strats tremolo system.

Det er jo ikke en kjempe gitar men etter pickup bytte så har jeg fått bra lyd, men ønsker å oppgradere tremoloen også :D

Takker for svar!

Mvh Eirik

Link to comment
Share on other sites

Håndtverkere vet så fryktelig lite om gitarer normalt sett.. sideveis justering, intonasjonslengde.. nei, få en gitarkyndig til å gjøre jobben du. Jeg tror ikke kroppen må modifiseres noe særlig. Det er vel bare et spørsmål om å få plassert to "studs" riktig.

Link to comment
Share on other sites

Enig med Greener. Rent håndverksmessig innebærer jobben ikke noe særlig mer enn å bore to hull til de gjengede hylsene som skal felles ned i gitarkroppen. Dette er en jobb "alle" kan gjøre. Utfordringen ligger i å plassere hylsene riktig. Her må man ta hensyn til avstanden fra 12. bånd og gripbrettets retning og bredde. I lengderetningen (avstand fra 12. bånd) kan man "bomme" med en millimeter eller to, fordi man kan justeres seg inn noe på vibarmstolen (selv om man her ønsker å ha muligheter til å justere i begge veier ved intonering). I den andre retningen (sideveis/gripbrettets bredde) er det mye mindre å gå på. Her vil en millimeter feil kunne gjøre gitaren mindre spillbar, ved at den øverste eller nederste strengen treffer utenfor eller helt i kanten av gripbrettet. Det er så vidt jeg vet, ingen/få muligheter til å justere i denne retningen på vibarmstolen i VS 50II (?).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.