Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Artie's coil swap mod


Anbefalte innlegg

Hey dudes

Fant denne mod'en på seymour duncan forumet. Har spilt litt rundt med de forskjellige comboene man får, og denne er virkelig å anbefale. Mod'en tar for seg en gitar med to humbuckere; les paul, sg etc. Alt du trenger er en time med loddebolten, 2 push/pull pots og pickups med fire ledere.

Med en push/pull pot bytter man om to coils, en fra bridge pickup og en fra neck pickup, slik at man får de to nærmest brua i serie, og de to nærmest halsen i serie. En slags humbucker konfigurasjon som gir veldig brukbare toner. Jeg har gjort dette med et par Jazz/JB som har ganske forskjellig karakter, og det gir en deilig og feit tone når dem kombineres. Får den lyden av ubalanserte coils (positivt), og kan sikkert gi interessante toner med forskjellige pickups og magneter.

Den andre push/pull poten er en vanlig coil split. Sender signalet fra en coil til jord så du har en single coil. Dere kjenner vel til dette. Synes jazzen blir litt vel lav med split, men tonen er fullt brukbar.

Diagrammer m. SD fargekoder:

CoilSwapMod01.png

CoilSwapMod02.png

Prøv selv og se hva du synes, skulle være fort gjort hvis du kan lodding 101. Du gjør ingen endring til det vanlige oppsettet på gitaren og modden blir bare aktiv når du løfter bryteren på en pot.

Endret av Keith
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.