Web Analytics
Jump to content

Artie's coil swap mod


Recommended Posts

Hey dudes

Fant denne mod'en på seymour duncan forumet. Har spilt litt rundt med de forskjellige comboene man får, og denne er virkelig å anbefale. Mod'en tar for seg en gitar med to humbuckere; les paul, sg etc. Alt du trenger er en time med loddebolten, 2 push/pull pots og pickups med fire ledere.

Med en push/pull pot bytter man om to coils, en fra bridge pickup og en fra neck pickup, slik at man får de to nærmest brua i serie, og de to nærmest halsen i serie. En slags humbucker konfigurasjon som gir veldig brukbare toner. Jeg har gjort dette med et par Jazz/JB som har ganske forskjellig karakter, og det gir en deilig og feit tone når dem kombineres. Får den lyden av ubalanserte coils (positivt), og kan sikkert gi interessante toner med forskjellige pickups og magneter.

Den andre push/pull poten er en vanlig coil split. Sender signalet fra en coil til jord så du har en single coil. Dere kjenner vel til dette. Synes jazzen blir litt vel lav med split, men tonen er fullt brukbar.

Diagrammer m. SD fargekoder:

CoilSwapMod01.png

CoilSwapMod02.png

Prøv selv og se hva du synes, skulle være fort gjort hvis du kan lodding 101. Du gjør ingen endring til det vanlige oppsettet på gitaren og modden blir bare aktiv når du løfter bryteren på en pot.

Edited by Keith
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.