Web Analytics
Jump to content

Artie's coil swap mod


Recommended Posts

Hey dudes

Fant denne mod'en på seymour duncan forumet. Har spilt litt rundt med de forskjellige comboene man får, og denne er virkelig å anbefale. Mod'en tar for seg en gitar med to humbuckere; les paul, sg etc. Alt du trenger er en time med loddebolten, 2 push/pull pots og pickups med fire ledere.

Med en push/pull pot bytter man om to coils, en fra bridge pickup og en fra neck pickup, slik at man får de to nærmest brua i serie, og de to nærmest halsen i serie. En slags humbucker konfigurasjon som gir veldig brukbare toner. Jeg har gjort dette med et par Jazz/JB som har ganske forskjellig karakter, og det gir en deilig og feit tone når dem kombineres. Får den lyden av ubalanserte coils (positivt), og kan sikkert gi interessante toner med forskjellige pickups og magneter.

Den andre push/pull poten er en vanlig coil split. Sender signalet fra en coil til jord så du har en single coil. Dere kjenner vel til dette. Synes jazzen blir litt vel lav med split, men tonen er fullt brukbar.

Diagrammer m. SD fargekoder:

CoilSwapMod01.png

CoilSwapMod02.png

Prøv selv og se hva du synes, skulle være fort gjort hvis du kan lodding 101. Du gjør ingen endring til det vanlige oppsettet på gitaren og modden blir bare aktiv når du løfter bryteren på en pot.

Edited by Keith
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.