Web Analytics
Jump to content

Boss gjenom effektloop


gitarrr
 Share

Recommended Posts

Hei jeg har en tbx 150h ibanez forsterker digger den, men når jeg skal ha min Boss me 20 gjennom effektsloopen går det noe galt.

Jeg prøvde først med gitar - ME20 - forsterker men så ødla den vrengen og fikk ikke den samme lyden.

så tok jeg den igjennom Effectsloopen og det fungerte greit helt til jeg skrur opp volumet mitt til litt over klokken 12.

da lager det en rar lyd en helt annen lyd.

Kan noen hjelpe meg ? :mellow:

Takk ;)

Jeg spiller metal og jeg bruker bare litt compressor effekt og EQ settings på Boss ME20 (multieffect) pedalen:=)

Edited by gitarrr
Link to comment
Share on other sites

Et forslag kan jo være at du får for høyt inngangsnivå på Boss enheten, slikt låter ofte veldig ille.. Klipping, inn på en enhet som digitaliserer signalet låter ofte ikke fint.

Dette kan altså være et problem på noen forsterkere, men på andre igjen absolutt ikke.. Det avhenger vel av hvordan effektenheten/pedalen er laget og ikke minst hvordan effekt loopen på forsterkeren er utført.

Edit:

Avhengig av forsterker kan dette løses på ulike måter. Noen forsterkere har en variabel følsomhetskontroll på loop og mulighet til å sette den i serie/parallell modus. Noen forsterkere har en volum kontroll for slutttrinnet som sitter etter loop'en, dermed kan du øke "master" volum og senke kanal volum/pre amp volum/gain for å senke signalet gjennom loop'en litt og heller altså øke forsterkningen/følsomheten for effekt trinnet.

Vel, slik jeg husker ting i farta anyhow :)

Link to comment
Share on other sites

hehe takk :) den har 2 kanaler en clean og en hot channel det er spessielt hot channel som fusker. det er noe som heter HUE hva er det egentlig ? når jeg skrur på den så får jeg høgere og litt mer diskant lyd. ? og så har jeg noe som heter Xmode det henter fram litt mer diskant for soloer og sånnt :)

ellers så er det ingen master men volume for begge kanaler og reverb.

Link to comment
Share on other sites

hehe takk :) den har 2 kanaler en clean og en hot channel det er spessielt hot channel som fusker. det er noe som heter HUE hva er det egentlig ? når jeg skrur på den så får jeg høgere og litt mer diskant lyd. ? og så har jeg noe som heter Xmode det henter fram litt mer diskant for soloer og sånnt :)

ellers så er det ingen master men volume for begge kanaler og reverb.

HUE hørtes veldig ut som en tonekontroll ja - en ting du jo kan gjøre er å heve nivået litt på Boss brettet ditt - altså stille opp volumet på pre-amp delen på Boss brettet. Da kan du jo justere ned forforsterker delen på amp'en din litt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.