Web Analytics
Jump to content

Komme i gang med strukturert øving


Aphelion
 Share

Recommended Posts

Jeg føler at jeg har stagnert noe sinnssykt i det siste, og at jeg trenger ny input - både på teori, frasering og teknikk. Spiller i metallband, og vil prøve å utvide horisonten når det gjelder tonevalg og skalaer. Og mest av alt få øvd inn bedre teknikk. Nå føler jeg at mangelen på teknikk står i veien for relativt enkle ting jeg ønsker å spille - og sånn kan vi ikke ha det!

Så, kom med gode tips folkens! :D

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

faste øvingstider, på samme måte som folk har faste treningstider, gjerne en halv time om morgenen eller en time fra 6 - 7. når som helst når du ikke har annet å gjøre. faste tider binder deg.

Jeg laga meg øvingstabs på guitarpro. der styrer man lett tempo og metronom og alt og det er lett å følge med på progresjonen. Jeg fant mange fine skalaer/øvinger etc i gitarblad og nettsider. tok også et par favoritt soloer og licks som jeg blanda inn i dem.

Jeg la stor vekt på å begynne sakte og bruke øret for å få timing og anslag så korrekte så mulig for så å øke gradvis opp til jeg omtrent ikke klarte følge med for så å gå ned igjen til jeg klarte det igjen. (omtrent som å trene kondisjon :) ) Det ligger funksjoner i guitarpro som øker tempoet til det du eksakt vil ha:)

skal nevnes at jeg bare klarte å følge dette i ca 6 uker (en sommer) men jeg merka en meget merkbar fremgang bare på de ukene. Da kom skole, jobb og mer og ødela "programmet" mitt. Så hvis du har mye slikt så kan det være lurt å sette opp en langsiktig plan. Nå om dagen har jeg så mye på gang (barn fødes når som helst, ingeniør utdanning ved siden av jobb og to band. et barn fra før) at jeg tror skalaen får vente noen år, hehe.

Gi en lyd om hvordan det går og hvilken progresjon du har da hvis du kommer godt i gang:)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.