Web Analytics
Jump to content

Komme i gang med strukturert øving


Aphelion

Recommended Posts

Jeg føler at jeg har stagnert noe sinnssykt i det siste, og at jeg trenger ny input - både på teori, frasering og teknikk. Spiller i metallband, og vil prøve å utvide horisonten når det gjelder tonevalg og skalaer. Og mest av alt få øvd inn bedre teknikk. Nå føler jeg at mangelen på teknikk står i veien for relativt enkle ting jeg ønsker å spille - og sånn kan vi ikke ha det!

Så, kom med gode tips folkens! :D

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

faste øvingstider, på samme måte som folk har faste treningstider, gjerne en halv time om morgenen eller en time fra 6 - 7. når som helst når du ikke har annet å gjøre. faste tider binder deg.

Jeg laga meg øvingstabs på guitarpro. der styrer man lett tempo og metronom og alt og det er lett å følge med på progresjonen. Jeg fant mange fine skalaer/øvinger etc i gitarblad og nettsider. tok også et par favoritt soloer og licks som jeg blanda inn i dem.

Jeg la stor vekt på å begynne sakte og bruke øret for å få timing og anslag så korrekte så mulig for så å øke gradvis opp til jeg omtrent ikke klarte følge med for så å gå ned igjen til jeg klarte det igjen. (omtrent som å trene kondisjon :) ) Det ligger funksjoner i guitarpro som øker tempoet til det du eksakt vil ha:)

skal nevnes at jeg bare klarte å følge dette i ca 6 uker (en sommer) men jeg merka en meget merkbar fremgang bare på de ukene. Da kom skole, jobb og mer og ødela "programmet" mitt. Så hvis du har mye slikt så kan det være lurt å sette opp en langsiktig plan. Nå om dagen har jeg så mye på gang (barn fødes når som helst, ingeniør utdanning ved siden av jobb og to band. et barn fra før) at jeg tror skalaen får vente noen år, hehe.

Gi en lyd om hvordan det går og hvilken progresjon du har da hvis du kommer godt i gang:)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.