Web Analytics
Jump to content

line6 pod x3, hjelp :D


Dr. Phil
 Share

Recommended Posts

Til nå har jeg brukt "samson g-track" mikrofonen til og ta opp med, denne funker fint på akustisk gitar men setter jeg den foran forsterkern med distortion høres dette ikke særlig fint ut.

jeg har da sett litt på "line6 pod x3" der opptak høres kjempeflotte ut men så er det det at det finne ikke bare denne, det er også "guitar-rig" og "line6 pod x3 live" og sikkert så ekstremt mange andre, jeg lurer da på om det er noen som har erfaring med noen av disse og kan anbefale noe ? jeg skal bare ta opp hjemme. x3'ern høres grei ut da den også kan ta opp bassgitar og vokal :).

Og en siste ting :D .. hvordan kobler jeg dem til pcen? er det bare og plugge gitar til poden og poden rett i usb og starte opptak eller er det mer avansert ?

beklager min uvitenhet:D

takker så hjertelig for alle svar :D:D

Link to comment
Share on other sites

hvordan kobler jeg dem til pcen? er det bare og plugge gitar til poden og poden rett i usb og starte opptak eller er det mer avansert ?

Det stemmer nesten... Du må først laste ned en driver fra Line6.com, så kan du plugge den i usb'en, også bruker du den som lydkort. Hvilket program har du?

Bare sike deg om at programmet støtter VST (eller no sånt, husker ikke helt i farta), så er du safe. :P

Slik er det i alle fall på min pod xt live i Reaper. :P

Link to comment
Share on other sites

Vil si at Guitar Rig session pakka som kommer (ihvertfall kom) bundlet med Cubase 4 LE er helt sjef.

Da har du 2x balanserte jack innganger (for gitar/bass) og en XLR inngang med phantom mating til mic.

Den er også relativt plug and play. Stapp i medfølgende Guitar Rig 3 CD og plug i Session lydkortet i USB og du er igang.

Pakka inneholder en krympet versjon av GR3 (Guitar Rig XE), men kan lett oppgraderes fra Native Instruments sin hjemmeside.

Lydkvaliteten er upåklagelig til hjemmestudiobruk spør du meg..

Og hvis du ikke liker Cubase så er den jo selvfølgelig støttet av Reaper også (VST)

Tror den koster rundt 2-2,5k

Link to comment
Share on other sites

så den største forskjellen på guitar rig session og pod x3 er at lydene stilles inn på pc med guitar rig, og på selve "Pedalen?" med poden ?

jeg bruker fruity loops(FL studio) som støtter VSt så det skal gå greit :) ..

Jeg "fikk tak i" guitar rig programmet fra the world wide web, så jeg har sitt litt og det virker jo fint det men jeg kommer ingen vei med det uten boksen ?

enn annen forskjell som er verdt å nevne er vel at guitar rigen koste 2 tusen og poden over det dobbelte, er poden verdt det dobbelte eller leverer dem noenlunde det samme av kvalitet ?

igjen, hjertelig takk til alle som leser og svarer :D:D:D:D

Edited by Dr. Phil
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Jeg syntes modelleringene til Guitar Rig låter bedre enn POD. Software modellering låter somregel bedre siden din pc har litt mer å rutte med :)

Så hvis dette kun blir til inspilling i studio ville jeg gått for Guitar Rig. Hvis det er snakk om litt live spilling og er vel POD X3 Live ett bedre valg.

Men merk deg at du får Guitar Rig Kontrol også. Dette er Guitar Rig med eget fotbrett til live bruk. Denne pakken er også endel billigere enn Pod X3 Live tror jeg.

Men da er jo spørsmålet om du tør å kjøre PC live :) Kanskje tryggere med Mac da :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.