Web Analytics
Jump to content

"støy" eller "klirr" på strengene?


_morten_
 Share

Recommended Posts

E du en av de som har tirret deg over at strengene dine "klirrer" når de spilles på, enten generelt eller spesielle bånd? En årsak til dette kan være løse skruer eller andre deler på/i gitaren din som slår ut på bestemte frekvensområder, som lages når du spiller en bestemt tone. Det kan derfor være lurt å sjekke over skruer og lignende før du leverer inn gitaren til en dyr reperasjon/justering. En måte å lokalisere hvor på gitaren årsaken til skurret ligget er å sitte gitaren opp loddrett på kneet og slå lett forskjellige steder rundt på gitaren. Du vil da gjerne høre en lett "skurre" lyd. Prøv å lokaliser hvor lyden kommer i fra, og du har muligens funnet løsningen på problemet ditt. Prøv å stram skruer osv i området.

NB! Det finnes selvsagt flere årsaker til at "klirr" kan oppstå. Dårlig bånd (eventuelt at strengene tar uønsket nedi båndene når det spilles), feil i "nuten" eller broen kan også være årsak, men har som erfaring at det som oftest er noe løst på gitaren når det er "klirr".

Litt klønete forklart kanskje, men håper folk forstår ka eg ville få fram.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Bruker du en sånn fret bibb tang på enden av båndet for å klippe av tangen eller har du egen patent? Det ser så bra ut dette, flott treverk🙂
  • ok. lykke til videre med prosjektet.
  • Tusen takk! Gripbrettet er slipt til 9,5 " radius... eller det var ihvertfall meningen.  Bruker en sånn slipekloss med radius, har bare 9.5 . Merker at det alltid blir slipt mest på midten, og slig at det blir buet, og prøver å rette dette ved å slipe mer på endene.  Hadde vært mye bedre med en lang klosse. ser vel flatt ut på bildet bare. Binding er surnet bjørk, som jeg også brukte på den forrige halsen. Har hørt om stabilisert tre, men aldri prøvd det nei. 
  • flott arbeid. gripebrettet ser nesten helt flatt ut for meg. er det bare bildene, eller er det flatt? helt enig. lønn er nydelig som binding. tipper bjørk også hadde vært flott. så forresten på en knivside her om dagen at det finnes noe som heter "stabilisert tre". skal visstnok være treverk som er mettet med en slags epoxysubstans. vet dere om slikt blir brukt på fingerbrett?
  • Deilig når det nærmer seg med slipingen. Tidskonsum.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.