Web Analytics
Jump to content

Handle gitar på nett – god eller dårlig ide?


007

Det å ha muligheten til å handle en gitar på nett, er en velsignelse for mange av oss. Spesielt vi som ikke bor i en storby hvor du kan finne flere musikkforretninger som til sammen kan gi et godt tilbud av gitarer, er nettet stedet å være.

Av en eller annen årsak virker det som om det var flere musikkforretninger for noen ti-år siden. Også mindre steder kunne skilte med butikken der du kjøpte plater, lyttet til den siste musikken og handlet det instrumentet du var på jakt etter.

 

Ikke dermed sagt at det å kjøpe en gitar var fort gjort. Du brukte lang tid, testet ut mange gitarer for å finne den som satt perfekt i hånden og den som lot deg gjøre de beste overgangene mellom strengene. Prosessen tok timer i flere dager - dersom du på forhånd visste hva du skulle ha.

 

Det å handle på nett har ikke endret denne prosessen. Det tar uker før du bestemmer deg og testingen har kanskje blitt vanskeligere.

 

Netthandel

Nettbutikkene har ofte store sortiment og gode priser. Dette er en kombinasjon som vanligvis ikke er realiserbar, i hvert fall ikke om du skal tjene penger. Det som vanligvis skjer hos en nettforhandler er at han ikke har gitarene på lager. Når et salg er gjort, videreformidles det til leverandøren eller en grossist som sender varene til deg på vegne av nettbutikken. Når nettbutikken slipper å investere i et stort lager, kan han sette ned prisene og gi deg gode tilbud.

 

Det første negative som slår deg med netthandel er muligheten til å prøve gitarene.. Manglende mulighet til å teste er kanskje den hyppigste årsaken til at folk velger ikke å handle på nett og det på tross av muligheten til å få gode priser. Finnes det muligheter?

Det jeg gjør er å lage en liste over alle de gitarene som passer min musikksmak og stil. Så sjekker jeg med leverandørene om det finnes forhandlere her hvor jeg bor eller i mitt nærområde hvor jeg kan prøvespille på gitarene. Når testingen er gjort og valget er tatt, kan jeg handle min nye venn på nett.

 

Angrerett

Husk at du ved netthandel i Norge har 14 dagers angrerett. Du behøver ikke begrunne hvorfor du angrer deg. Benytter du deg av angreretten skal du sende eller levere gitaren tilbake til forhandler og han skal gi deg tilbake kjøpesummen. Du som kjøper må står for transportkostnadene.

Edited by 007

User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.


 • Forum Statistics

  40.3k
  Total Topics
  732k
  Total Posts
 • Member Statistics

  13,213
  Total Members
  1,734
  Most Online
  yngvek
  Newest Member
  yngvek
  Joined
 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 1 Guest (See full list)

  • There are no registered users currently online
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.