Web Analytics
Jump to content

Gitarproblemer


heggiero

Recommended Posts

har en enkel gitar som er kjøpt i laveste prisklasse som jeg har begynnt å spille gitar på....problemet med denne gitaren er at den gjør enkelte akkorder og barregrep nesten umulig å spille....prøver å holde strengene inne så hardt som mulig med gir nesten ikke klar lyd....er det noe som kommer etter mer trening eller er det gitarer som nesten er umulige å spille skikkelig på?

Link to comment
Share on other sites

har en enkel gitar som er kjøpt i laveste prisklasse som jeg har begynnt å spille gitar på....problemet med denne gitaren er at den gjør enkelte akkorder og barregrep nesten umulig å spille....prøver å holde strengene inne så hardt som mulig med gir nesten ikke klar lyd....er det noe som kommer etter mer trening eller er det gitarer som nesten er umulige å spille skikkelig på?

Skurrer det? Du skal nemlig holde så løst du kan på strengene uten at det skurrer. Hvis ikke får du mye sure toner. Men hvis det skurrer når du brenner til så hardt du kan må du enten justere trussrod'en eller strengehøyden (aka "action"), eller begge deler (det må sikkert du).

Link to comment
Share on other sites

Gitarer i billig-sjiktet trenger gjerne å settes opp litt før de er akseptable å spille på. Hvis du ikke veit hvordan du skal gjøre dette selv kan du spørre noen du kjenner eller stikke i musikksjappa og spørre om det er noe håp for gitaren din. Å lære seg å spille på en litt vanskelig gitar kan være både en fordel og en ulempe. Hvis du lærer deg ting og senere får en bedre gitar kan det plutselig følse mye enklere og du vil få til mer en du hadde trodd. Men det kan også være så vrient at du mister lysten eller rett og slett ikke får til ting (eller torr det) fordi gitaren er skikkelig crap og låter deretter.

Link to comment
Share on other sites

Det er alltid tungt i begynnelsen å lære seg å ta barregrep o.l... Det er et spørsmål om tilvenning og teknikk, og det kan ta sin tid før du får helt teken på det!

Kan jo allikevel være en idé å få sapp opp gitaren din skikkelig hos ei ordentlig sjappe som foreslått her i tråden.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.