Web Analytics
Jump to content

AmpliTube-plugin for DAW


davidsen

Recommended Posts

Denne verdenen har akkurat åpenbart seg for meg nå, og jeg må si at jeg har hatt det utrolig morsomt så langt. AmpliTube er en gratis plugin, hvor du får med et par begrensede amper, kabinetter og effekter, men du kan kjøpe deg ekstra stash via dems "Custom Shop".

På opptaket er signalkjeden slik : Strat i midtposisjon (tonekontroll 8) -> Focusrite Scarlet lydkort -> Pedal : RAT-klone T-Rex Mudhoney, mild vreng -> Amp : '65 Fender Twin Reverb-topp -> Kabinett : Rotary 147-1 (Leslie-klone) -> Rack : Fender båndekko

Alt i fet skrift er digitalt.

usandthem.mp3

Først og fremst morsomt å endre effekter på et allerede spilt inn signal, men jeg syns faktisk lyden er ganske OK også.

Edited by davidsen
Link to comment
Share on other sites

Joda, men der er du jo låst til den plasseringen av ting som er satt opp. I Guitar Rig kan du plassere ting akkurat hvor du vil. Du kan f.eks. kjøre en fuzz ETTER «oppmikket amp», om du skulle ønske det. I tillegg er det noen skjulte/avanserte innstillinger på pedalene og ampmodellene, som gjør at du får enda mer lydmuligheter :) Har tweaket mange av ampmodellene til å låte MYE fetere med disse innstillingene.

Link to comment
Share on other sites

Du har rimelig bra valgfrihet i AmpliTube også. Jeg er ganske sikker på at du kan rute effektpedaler etter ampen, uten at jeg skal si det sikkert. Er ikke på DAW-pcen nå

edit : du har vist rett. Det går ikke. Det finnes 8 forskjellige måter å route det på, men ikke faen at det går an å legge pedaleffekter etter amp. Går heller ikke an å legge rackeffekter foran ampen. Hmm.

Edited by davidsen
Link to comment
Share on other sites

Det som er kult med Amplitube er jo routingene som ligger der i de åtte boksene. Du kan skru en patch, og få sju nye variasjoner gratis. Har Amplitube Fender og synes det er veldig bra til sitt bruk, spesielt til Strat. Flott til realistiske cleanlyder.

Men Guitar Rig er jo mye mer fleksibelt og spennede å jobbe med og er bra på alt. Liker også Pod Farm til crunchlyder og litt mer effekterte stereosaker, perfekt til rytmegitarer.

En kul gratis ampsim finner du her:

http://www.acmebargig.com/product/shred/

Og denne pickupsimulatoren kan gi god effekt plassert før eller etter ampsim i DAWen:

http://www.acmebargig.com/product/red-shift/

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.