Web Analytics
Jump to content

AmpliTube-plugin for DAW


davidsen
 Share

Recommended Posts

Denne verdenen har akkurat åpenbart seg for meg nå, og jeg må si at jeg har hatt det utrolig morsomt så langt. AmpliTube er en gratis plugin, hvor du får med et par begrensede amper, kabinetter og effekter, men du kan kjøpe deg ekstra stash via dems "Custom Shop".

På opptaket er signalkjeden slik : Strat i midtposisjon (tonekontroll 8) -> Focusrite Scarlet lydkort -> Pedal : RAT-klone T-Rex Mudhoney, mild vreng -> Amp : '65 Fender Twin Reverb-topp -> Kabinett : Rotary 147-1 (Leslie-klone) -> Rack : Fender båndekko

Alt i fet skrift er digitalt.

usandthem.mp3

Først og fremst morsomt å endre effekter på et allerede spilt inn signal, men jeg syns faktisk lyden er ganske OK også.

Edited by davidsen
Link to comment
Share on other sites

Joda, men der er du jo låst til den plasseringen av ting som er satt opp. I Guitar Rig kan du plassere ting akkurat hvor du vil. Du kan f.eks. kjøre en fuzz ETTER «oppmikket amp», om du skulle ønske det. I tillegg er det noen skjulte/avanserte innstillinger på pedalene og ampmodellene, som gjør at du får enda mer lydmuligheter :) Har tweaket mange av ampmodellene til å låte MYE fetere med disse innstillingene.

Link to comment
Share on other sites

Du har rimelig bra valgfrihet i AmpliTube også. Jeg er ganske sikker på at du kan rute effektpedaler etter ampen, uten at jeg skal si det sikkert. Er ikke på DAW-pcen nå

edit : du har vist rett. Det går ikke. Det finnes 8 forskjellige måter å route det på, men ikke faen at det går an å legge pedaleffekter etter amp. Går heller ikke an å legge rackeffekter foran ampen. Hmm.

Edited by davidsen
Link to comment
Share on other sites

Det som er kult med Amplitube er jo routingene som ligger der i de åtte boksene. Du kan skru en patch, og få sju nye variasjoner gratis. Har Amplitube Fender og synes det er veldig bra til sitt bruk, spesielt til Strat. Flott til realistiske cleanlyder.

Men Guitar Rig er jo mye mer fleksibelt og spennede å jobbe med og er bra på alt. Liker også Pod Farm til crunchlyder og litt mer effekterte stereosaker, perfekt til rytmegitarer.

En kul gratis ampsim finner du her:

http://www.acmebargig.com/product/shred/

Og denne pickupsimulatoren kan gi god effekt plassert før eller etter ampsim i DAWen:

http://www.acmebargig.com/product/red-shift/

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.