Web Analytics
Jump to content

KORG FLG-1 Flanger


Recommended Posts

Hei

Jeg har en gammel Korg Flanger som jeg syntes låter ganske bra.

Pedalen har fulgt meg siden tidlig 90 tallet men er vel fra 80 tallet?

Eneste problem er at bypass er ganske dårlig og man hører et lite klikk når man skrur den på.

Når jeg åpnet den for å sjekke litt, la jeg merke til 4 potmetere som er på kretskortet, disse heter VR1,VR2,VR3 og VR4.

Hva gjør disse?

Er det noen av pedalekspertene på forumet som kan tenke seg å gjøre den til true bypass? hvor mye vil det koste?

Her er noen bilder:

korg_FLG-1.jpg

korg_FLG-1_1.jpg

korg_FLG-1_5.jpg

Link to comment
Share on other sites

De inni justerer (mest sannsynlig) spenningen til de forskjellige delene i boksen. Dette kalles BIAS og er best å ikke røre :D Kan godt bygges om til true bypass, men kan vi få bilde av innsiden av selve boksen?

Jeg skal prøve å få tatt noen bilder i kveld :)

Link to comment
Share on other sites

Tror det enkleste og beste er å putte den i en true-bypass loop. Jeg selger min, en Loop-Master looper med tre looper, tuner ut og master bypass. :)

Det tar så mye plass, bedre å modde den jeg har vel :)

Link to comment
Share on other sites

Veldig kul pedal det der. Du skal ikke droppe alle moddene og selge den da? ;)

Nei den skal ikke selges, holdt på å selge den i vinter men jeg tok til vettet :)

Edited by Loztboy
Link to comment
Share on other sites

Hvis du vil, hva sånn ca. skal du ha for å gjøre den til true bypass hvis jeg sender den til deg?

tjah... Kan ikke si det her og nå, men det skal nok gå fint å gjøre den til true bypass. Blir å se moddet ut da, vil jeg tro. Må nok bytte ut den switchen som står i... Som sagt, vanskelig å si her og nå...
Link to comment
Share on other sites

Det høres bra ut. Send meg adressen på PM så sender jeg pedalen til deg og setter inn penger på kontoen din for returfrakt og deler :)

Nå bor jeg helt oppi nord, men det bor jo flere forum-folk lengre sør i landet... Om du likevel skulle velge meg, kan jeg ta arbeidet gratis bare for å se om jeg får det til. Du betaler frakt begge veier og for bryteren og evt andre deler jeg må bruke
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.