Web Analytics
Jump to content

På jakt etter ett par studio monitorer til hjemmebruk


Tyrant
 Share

Recommended Posts

Ja så har det seg sånn at jeg har bestemt meg for å skaffe meg ett par monitorer til mitt lille hjemmestudiokontorting. (ja det kunne vell vært et ord for den norske ordbok)

Men så har ikke akuratt jeg så god peiling på monitorer så da håper jeg på å få litt hjelp. Monitorene skal kobles direkte inn i et Line6 Pod Studio UX1 lydkort.

Budsjettet mitt ligger vell på 4-5 tusen.

Jeg har kikket litt på noen Phonic P8A som ligger på sound1, er de gode nok til hjemme/amatør-bruk ? Eller er det noe annet å anbefale ?

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan vel gå god for Genelec. Har et sett med 8020A som fungerer veldig bra. Disse er litt over en tusenlapp over budsjettet ditt ser jeg (i allefall på sound1), men jeg ser at det finnes en rimeligere og litt mindre type som heter 6010A. Dette kunne kanskje fungere :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan vel gå god for Genelec. Har et sett med 8020A som fungerer veldig bra. Disse er litt over en tusenlapp over budsjettet ditt ser jeg (i allefall på sound1), men jeg ser at det finnes en rimeligere og litt mindre type som heter 6010A. Dette kunne kanskje fungere :)

Anbefaler 8020 gra genelec på det varmeste. Veldig digge å bruke. Utrolig krisp lyd - samt tar de ikke stor plass. Jeg kjøpte mine brukt for 3000 eller noe -

Link to comment
Share on other sites

Takk for alle forslag, skal se nermere på de senere. Genelec ligger litt over mitt budsjett så tviler på at jeg kommer til å gå for de. Jeg er på et veldig amatør nivå så tenkte å ikke bruke så alt for mye med en gang :)

Ingen som har prøvd Phonic P8A ?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.