Web Analytics
Jump to content

Velg beste forbrukslån hvis du må finansiere gitaren


007

Å kjøpe gitar er ikke alltid billig, og derfor er det mange som velger å ta opp forbrukslån for å finansiere kjøpet. Hva slags lån du bør ta opp kommer an på hvor mye gitaren du har sett deg ut koster, og hva slags lån eller kredittkort du har fra før. Kan du få lagt inn lånet i et boliglån eller billån er det så klart det beste, men hvis ikke er det et forbrukslån av noe slag som blir alternativet.

Akustisk gitar eller bassgitar?
Hva slags gitar du skal kjøpe har mye å si for prisen. En akustisk gitar kan du få fra 500 kroner, mens du nok må ut med minimum noen tusenlapper hvis du vil ha en bassgitar. Skal du ha bass må du sikkert ha forsterker også, og også dette må du ta med i beregningen for hvor mye det koster deg å gå til anskaffelse av en ny bass. Det er selvsagt ikke noen øvre grense for hvor mye en gitar koster, uavhengig av hva slags type eller modell du vil ha, så å finne den gitaren som passer deg og ditt behov best før du bestemmer deg for hva slags lån du vil ha er viktig.

Hvis du vil ha en skikkelig bra gitar med føler kostnaden blir litt høy er det også mulig å kjøpe en brukt gitar. Det finnes gode brukte gitarer å få kjøpt både på nett og i butikker, og dette blir selvsagt billigere, og du kan derfor få en bedre gitar for det budsjettet du har. Å vurdere det kan i det minste være lurt.

Kredittkort eller lån?
Skal du ha noe til rundt tusenlappen er det beste alternativet uten tvil å benytte deg av et kredittkort du allerede har, hvis du har mulighet til det. Grunnen til det er at etableringsgebyret for et forbrukslån kan være såpass høyt at det er lite lønnsomt å ta opp et lån kun for dette beløpet. Et microlån kan også være et godt alternativ, men siden du ved dette også som regel ender opp med å betale mer i renter og avgifter enn ved et kredittkort er dette en type lån du kun bør benytte deg av dersom du ikke har et kredittkort av noe slag som du kan bruke. Blant annet Norskkreditt.no sammenligner banker og lånemeglere.

En annen grunn til at et kredittkort kan være et godt alternativ er fordi du kan ende opp med å ikke betale renter dersom du har mulighet til å raskt betale tilbake beløpet du låner. Låner du et større beløp er det derimot ikke så lønnsomt å ta det på kreditt, da et forbrukslån kan være mer lønnsomt. Hva som blir det beste alternativet kommer i stor grad an på hva slags lån eller kredittkort du velger, da det er de effektive rentene på lånet som bestemmer dette. Er det også et etableringsgebyr på lånet ditt må dette også så klart tas med i beregningen.

Noe annet du bør sjekke betingelsene på er avbetaling. Mange butikker har en løsning tilgjengelig for å dele opp beløpet i flere avdrag, og å sammenligne dette mot totalkostnaden for et kredittkort, microlån eller et vanlig forbrukslån er lurt. Fordelen med avbetaling mot forbrukslån er at du kun låner det beløpet som du faktisk trenger. Tar man opp forbrukslån er det fort gjort at man låner enten litt for lite eller for mye, og det slipper du når du gjør det gjennom butikken du handler hos.

Det er mange plasser du kan finne ut hvor det er billigst å kjøpe gitarer på nett - og blant annet Prisjakt har en fin side for sammenligning av gitarer.

GitarNorges anbefaling: Velg kun forbrukslån dersom du vet hva du gjør.

User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.


 • Forum Statistics

  40.3k
  Total Topics
  731.9k
  Total Posts
 • Member Statistics

  13,197
  Total Members
  1,734
  Most Online
  Sparegris
  Newest Member
  Sparegris
  Joined
 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 10 Guests (See full list)

  • There are no registered users currently online
 • Siste aktive tråder

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.