Web Analytics
Jump to content

Mikrofonstativ til gitaramp/kabinett


Gnome

Recommended Posts

Jeg var innom sjappa jeg jobber i her om dagen og plukket opp et par ting jeg hadde bestilt. En bordklemme (237-00-01)* og en 20cm svanehals (225-00-01)*. Festet dem sammen, og sammen med en flatmutter som fulgte med SM57 mikrofonen min fikk jeg det til å stemme veldig bra med vinkler og alt:

http://s46.photobucket.com/albums/f108/emogstad/Misc/

Dette er veldig greit både i studio/gutterom og også live. Svanehalsen er veldig tung å dytte rundt så må frem med ganske tunge mikker før den skulle begynne å bøye seg.

Eneste er at man trenger en rimelig stor kant for å få festet bordfestet (minst 3.5cm) På Riverakabinettet mitt er ikke dette noe problem da jeg har 6cm å gå på på det meste. En kar prøvde det på et Engl kabinett og det ville ikke funke.

På Engl kabinetter er det jo metalgrill så der kan man feste en skrue fra innsiten med en mutter og få festet svanehalsen på den måten da.

Så, endelig slipper jeg å dra opp og stille inn det svære mikstativet mitt for hver gang jeg skal ta opp noe, gjør hverdagen enklere rett og slett :P

Edit: * er produktnummeret i Gulmoen og Engh katalogen. Disse er begge K&M produkter

Edited by Gnome
Link to comment
Share on other sites

Eneste måtenå få verden videre på er at folk tar saken i egne hender! Hold da forplantning utenfor :)

Selv bruker jeg stativet jeg brukte til basstromme mikken. En tung fot med et 15 cm langt rett teleskoprør.

Røret er festet helt ute på kanten av foten slik at selve røret kan vinkles alt fra rett opp til nesten flatt med gulvet.

Lite og praktisk, men ulempen er tyngden på foten.

Med løsningen din så ville jeg sjekket at ikke vibrasjoner fra kabinett/gitter påvirker lyden!

Edited by LesPaul68
Link to comment
Share on other sites

Det med vibrasjon er jeg ikke veldig bekymret over. Jeg planla først å kjøpe en ampclamp, men endte med dette fordi jeg ikke liker å drille hull i kabinettet mitt. Jeg har gjort en del opptak og det har ikke vært noe problem så langt, dessuten er det en del demping i både svanehals og mikrofonholder så små vibrasjoner blir nok eliminert.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.