Web Analytics
Jump to content

Staffan William-Olson


Jingles

Recommended Posts

Har ikke hørt noe av solomaterialet hans, men han spilte i rockegruppen Sons Of Angels på slutten av 80-tallet/begynnelsen av 90-tallet. En del kult gitarspill på de skivene hvertfall.

I det bandet spilte han forresten sammen med Lars Kilevold, mannen bak Lørdagspizza-hiten, hehe B)

Link to comment
Share on other sites

Tok gitartimer hos ham et par år i gamle dager. Det var før SOA og Real Thing. Var å så TRT masse ganger på Rebekka West når de pleide å spille der. Sist jeg så ham var med Mezzoforte på Cosmopolite noen år tilbake. Han var en djevel på el gitar før jazzen tok ham.

Skivene med The Real Thing er vel noe av det bedre standardjazz som noen gang har vært produsert her til lands.

Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg leste et sted at han hadde begynt med jazz. Det er jo en litt annen sjanger enn puddelrocken, han drev med før, hehe :) Sons Of Angels ga ut et album i 2001 også, men det var vel for å få et avbrekk i jazzen :P

Link to comment
Share on other sites

Oh, han er nok ikke blitt verre etter at han begynte å spille jazz, men de som likte han i Sons of Angels, mista vel sansen for ham. Han er en veldig spennende jazzgitarist. Han har et veldig særpreg, og tonen hans er jo fantastisk :)

Link to comment
Share on other sites

Syns kanskje ikke Pop er den beste plata, men den er kul nok. Oak road bogaloo med Staffal William Olsson sextet er ei plate som jeg liker bedre. Skikkelig groovy låter mad tonnevis av kult spill på samtlige instrumenter.

Tror kanskje Pop blir litt ødelagt av "Livin da vida loca" Liker ikke den... usj....

Så forresten Staffan live på Fyret sammen med Mike Gallaher. Mike har spilt litt med bl.a. Joe Cocker. Passe dugelig fyr. Uansett, det er nok de tøffeste to og en halv time gitarspilling jeg noensinne har hørt live. Gutta har hverken brems eller respekt for noenting. De kjørte på standardlåt etter standardlåt og gjorde de om til et eller annet jeg ikke kan forklare.

Sjekk ut Mike's hjemmeside for noen smakebiter og ikke minst kikke litt på en godt tatovert jazzgitarist... ;)

M

Link to comment
Share on other sites

Oh, han er nok ikke blitt verre etter at han begynte å spille jazz, men de som likte han i Sons of Angels, mista vel sansen for ham.

Nja, snakket med ham når vi var på Mezzoforte og han inrømmet at han hadde øvd som faen for å få gang i el gitar spillinga igjen. Han spiller standard fett som faen ikke no å si på det, men han var mye bedre på el før han begynte i Real Thing. Er endel forskjell på teknikk. Når jeg gikk hos staffan spilte han Yngwie soloer så det grein etter på en skallopert ESP. SOA var heller aldri Staffans greie, tenkte mer på det jeg har hørt ham spiller før SOA.

Link to comment
Share on other sites

Ahh.. akkurat. Ja, det kan nok sikkert stemme.Han ble sikkert flinkere musikalsk, men kan nok tenke meg at teknikken fikk en knekk etter at han begynte å spille jazz, hvis han bare spilte Yngwie og annet shred før:)

Link to comment
Share on other sites

Han ble sikkert flinkere musikalsk.........

Litt usikker på hva du mener med det? Tror du misforstår hvis du tror Staffan begynte å spille jazz med Real Thing. Han spilte da jazz også lenge før den tid. Det var vel mer at han rendyrket standardgreiene med det bandet.

Men han er flasket opp på Deep Purple og mye av det samme andre greiene som Yngwie så innerst inne er han nok en liten rocker.

Av alle ting så har jeg også hatt med Staffan på helsestudio i sin tid, he he......... Oh the dayzzzzzzzz

Link to comment
Share on other sites

Ok, men NÅ henger jeg med :)

Kjenner du han?:P

Tja, tok jo timer hos ham i 2-3 år før jeg dro til GIT og da blir man jo relativt godt kjent. Var også en del innom etterpå, men jeg har bodd i England i 3 år og han fikk seg kone og barn osv. Så etter det så har jeg kun hilst på når jeg har møtt ham ute. Var egentlig litt pointless å dra til GIT etter å ha tatt timer hos Staffan, men LA er jo kult da.

Hvis det er noen her som tar timer hos Kjetil så har han en demo som Staffan laget på slutten av 80 tallet. Der er det en sinnsykt fet rolig sak men noe utrolig gitar.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.