Web Analytics
Jump to content

Koble sammen sammen to topper?


LTBR

Recommended Posts

Du trenger en splitter som sender signalet til begge ampene, om du vil bruke preampen til begge ampene. Hvis du bare skal ha to poweramper for å kjøre stereo har du vel gjerne stereoeffekter.

Om du gjør førstnevnte og har et ikke forsterket gitarsignal, burde du splitte ved hjelp av en buffer, hvis ikke blir signalet for svakt.

http://www.axess-electronics.com/_p_bs2.htm

I tillegg burde aboslutt det signalet som går inn i den ene ampen være isolert fra det som går inn i det andre, hvis ikke har du plutselig en fantastisk bråkete jordsløyfe, noe man ikke vil ha. Her er ISO-utgangen på BS2'en ganske hendig :)

Edit:

Two of the three outputs are connected in parallel and the third is Transformer Isolated to prevent Ground Loop Hum/Noise when driving two amplifiers.
Edited by Gnome
Link to comment
Share on other sites

Det skal ikke være enkelt :blink: Jeg er langt ifra noe dreven i oppsett av amper, har nok med å fikle på min egen :D Men sjekk denne linken: http://www.finn.no/finn/bap/object?WT.mc_i...64&pos=7&tot=68

For det første så er det så rått å se på at det er orgasmisk, og lyden tør jeg ikke fantasere om en gang, og for et møbel!!!! Og FOR EN PRIS!!!!!!!!!!!Håhåhåhåhåhå.................... Men, hva trenger man for å bruke dette på kun en gitar, uten noen effekter og pedaler av noe slag, uten det man evt må ha selvfølgelig, som en "splitter eller buffer" feks som du kaller det. Kanskje jeg er dum nå men det som jeg mener er hvordan man kan bruke disse to toppene i "paralell" med hverandre?

Den splittern ser jo enkel ut, gitar inn på ene siden og så to kabler ut på den andre siden som går inn på hver sin input på toppene og så styrer man toppene sånn som man vil i forhold til hverandre? Eller fins det bedre/smartere løsninger?

Edited by www.dynamite.name
Link to comment
Share on other sites

Kan man ikke bruke en A/B boks? Gir nok ikke det reneste signalet, men men.

Systemene som de store gitaristene gjør for å binde sammen riggene sine er kompliserte og piss dyre, så selv om du kanskje mister litt signal og legger til litt støy, så er vel A/B bokser den enkleste løsningen.

Link to comment
Share on other sites

En A/B/Y boks i såfall, han vil jo kjøre ampene samtidig.

Altså, hvis du ser på bufferet jeg viste deg, og leser det som står under, skal det ikke være så vanskelig. Du må isolere den ene, hvis ikke får du garrantert støy, noe man ikke vil ha. Så da bruker du main out og ISO out og kan eksperimentere litt med faser (bryteren) til du har god liv i begge.

Du trenger selvsagt en gitarkabel til hver amp etter bufferet, og om du setter bufferet etter pedalene dine og splitter der, kan du bruke pedalene på samme ampen.

Link to comment
Share on other sites

Systemene som de store gitaristene gjør for å binde sammen riggene sine er kompliserte og piss dyre, så selv om du kanskje mister litt signal og legger til litt støy, så er vel A/B bokser den enkleste løsningen.

Ikke nødvendighvis. Mange pro gitarister bruker BS2 boksen som Gnome foreslo og den er ikke spes dyr. Endel effektpedaler har også mulighet til å splitte til flere amper.

Det er ikke så nøye hva du bruker, bare den ene utgangen på boksen er isolert. En skikkelig A/B bokser har også isolerte utganger.

Problemet du får når du kobler sammen to amper er jordbrumming. Dette forårsakes at det er flere sammenkoblinger mellom jordnivået i de to ampene.

Når du plugger to amper i veggen har du automatisk en sammenkobling av jord nivåene gjennom jord lederen i 230V pluggen. Dette SKAL alltid være der og er viktig for sikkerheten. Problemet er at hvis du kobler sammen ampene på noen som helst annen måte i tillegg så har du mer enn en sammenkobling.

Måten å løse dette på er å bruke en splitteboks som har en isolert utgang. I denne sitter det da en liten isolasjonstransformator som bryter jordkoblingen slik at selv om kablene fra begge ampene går inn i samme boksen er det ikke noen fysisk sammenkobling mellom dem.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.