Web Analytics
Jump to content

Logic (for mac), Cubase eller Pro Tools LE?


Recommended Posts

Jeg sitter på mac, og har tenkt å lære meg et av disse tre programmene skikkelig. Altså lære ETT av de, og ha det som mikseprogram og innspillingsprogram. Er det noen som har brukt/ bruker et eller flere av disse programmene og kan si noe om læringskurven på programmet, og om programmet krever mye eller lite ressurser fra datamaskinen?

Link to comment
Share on other sites

Jeg sitter på mac, og har tenkt å lære meg et av disse tre programmene skikkelig. Altså lære ETT av de, og ha det som mikseprogram og innspillingsprogram. Er det noen som har brukt/ bruker et eller flere av disse programmene og kan si noe om læringskurven på programmet, og om programmet krever mye eller lite ressurser fra datamaskinen?

Hvis du sitter på mac, og kommer til å benytte bare mac så ville jeg ha gått for Logic. Hvis du skal drive musikk på både mac og pc ville jeg ha gått for Cubase. Likheten i programmene er store, så hvis du lærer deg ett, så går det relativt greit å lære seg et annet. Pro-tools er generelt dyrt; dyre plugins, dyr hardware... Men for all del, et bra program.

Selv benytter jeg Cubase (og Adobe Audition), og jeg føler at Cubase har alt man måtte trenge. Det er vel Cubase som er mest brukt, og som det er lettest å få support og hjelp på. Les tHeMuTh|n guide.

Ang læringskurve så er ikke denne så bratt. Det tar en time å forstå grunnprinsippene, deretter er det bare å kjøre i vei. Det samme med midi (trommer, softsynther, samplere etc), det er ikke så veldig vanskelig. Masse kunnskap finnes her på forumet.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.