Web Analytics
Jump to content

HD-recorder vs. PC-mikser-software


ernieball
 Share

Recommended Posts

Nå som vi nærmer oss et nytt år hadde jeg tenkt å begynne å ta opp litt, hovedsaklig gitar og vokal. Jeg har funnet ut at jeg klarer meg med en vokalmikk og en til å ta opp gitarforsterker, disse mikkene må også kunnes brukes live. Forslag? Det jeg også lurer på er: HD-recorder eller PC med bra lydkort, mikser og software?

Hva ville dere ha valgt?

Link to comment
Share on other sites

Mikrofon til å mice opp forsterker: Shure SM-57LCE

Studio Projects C1 skal i følge tHeMuth|n (hvor mange tegn er feil i nicket? ;) ) være veldig bra, ellers er B1 et billigere alternativ.

Jeg ville valgt PC, du har tross alt en pc alt, eller hur? Vet ikke hvilken type HD-opptaker du tenker på, men er det de med en liten skjerm på der du skal kontrollere alt på opptakeren er det en ting å si; PC er utrolig mye mer brukervennlig.

Link to comment
Share on other sites

Pc har veldig veldig mange flere muligheter , og du har bedre sjangser til å få bra resultater , da du har tilgang på plugins osv osv ..

vet ikke hvordan det er med hd recordere og midi da. . Men det er jo en nødvendighet for meg , og det tror jeg det er for de fleste andre også ..

Nilsefix

Link to comment
Share on other sites

det positive med en harddisk opptaker er at den er mye mer stabil enn en pc, samt at den er mye mer mobil (enn en stasjonær pc)

Men brukergrensesnittet for redigering av spor, wavfiler osv er bedre på pc. Det er også mer muligheter til utvidelse i det fleste tilfeller på pc

Både C-1 og B-1 er gode alternativer hvis du skal ha en flerbruksmikrofon

Link to comment
Share on other sites

Vel, nå ser det ut som om at jeg heller mot HD-rec. Den pcen jeg hadde på rommet mitt (sammen med alt gearet) skal muttern ha nede, så da blir det nesten HD-recorder. Siden det blir billigere enn en ny PC, lydkort, software og stash. Noen med erfaring når det gjelder HD-rec's?

Link to comment
Share on other sites

Du må jo relativt høyt opp i pris hvis du skal ha en HD rec som kan konkurrere med en pc hva brukervennlighet, muligheter, og plass angår da. Den låta jeg har liggende ute her hvor jeg spiller en Saybia låt, den har jeg spilt inn på en Roland CS opptaker, men det er en av de nye, VS4080CD som koster rundt 30 lapper ny

Link to comment
Share on other sites

da klarer du deg sikkert med en 8 spors

f.eks http://www.marios.no/portal_2003_dynamic/a...Produkt_ID=1465 (10 spor)

eller http://www.marios.no/portal_2003_dynamic/a...Produkt_ID=1896

disse linkene fra marios leder deg først til hovedsiden. Når den er lastet, vent noen sekunder så forwarder den deg automatisk til riktig produkt side

Link to comment
Share on other sites

Der var den noen ja, forsåvidt ikke billig buisness å drive å spille inn litt for seg selv nei :) Fostex VF-80 virker heller ikke dum. Men når man er oppe i 6-10k for en opptaker er det jo nesten slik at jeg kan sette sammen en pc (har mus, tastatur og skjermer så det holder fra før) satt sammen for dette formålet, kjøpe en relativ billig Behringermisker og koble opp mot PC og låne noe software fra en kamerat..er ikke det nesten like kurrant i denne prisklassen?

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville nok også satset på å bygge en pc. F.eks dette:

Abit Ai7 11oo,- http://www.komplett.no/k/ki.asp?action=inf...0&GrpID=10&s=pl

P4 2.8 2000,- http://www.komplett.no/k/ki.asp?action=inf...4&GrpID=10&s=pl

2x120 GBharddisk 1900,- http://www.komplett.no/k/ki.asp?action=inf...=9&GrpID=1&s=pl

Og 512 NB minne. Regner med at du har brenner og slikt fra før også samt også Kabinett. Grunnen til at jeg har satt opp 2 dikser er at hovedkortet støtter RAID, og hvis du setter de opp til striping (RAID 0) så vil du få en veldig bra diskytelse. Jeg bruker det selv og det er VELDIG deilig.

Lydkortet Nils nevnte er også bra, eller et MIA24 til 5000,- http://www.marios.no/portal_2003_dynamic/a...?Produkt_ID=628

En Behringer UB1204 PRO mixer holder sikkert til ca 1800,- http://www.behringer.com/02_products/prodi...UB1204〈=eng

Men husk at en Behringer som dette støyer VELDIG mye

Blir jo ikke billig dette heller, men da får du jo iallfall en ny maskin som du kan bruke til mer enn en HD opptaker. Jeg har bevisst IKEK valgt de billigste komponentene fordi at å jobbe med PC og musikk krever sin PC og du derfor ikke bør satse på billigste utvei, selv hvis du bare skal bruke det til hjemmebruk. Sparer deg for endel frustrasjon

Link to comment
Share on other sites

Dette blir liksom way too expencive og overkill i forhold til hva budsjettet- og ambisjonene er. En rimelig brukt HD-recorder og to mikker vil være mer i min gate, men det er klart det setter sine begrensninger, men slik er det. Ingen av dere som har HD-recorder og vet hvilke og hva man bør styre unna?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.