Web Analytics
Jump to content

dumt spørsmål?


deathaven

Recommended Posts

vet da f..n hvordan jeg skal begynne, men here it goes. hva heter og hvordan gjør man får å få en hvining (jeg veit, men vet ikke hvordan jeg skal beskrive det?) tone på gitaren? brukes mye i heavy metal, med masse distortion på ampen. gjerne en siste tone i et riff som blir en såkalt hvining :blink:

noen som skjønner hva jeg sikter til, og kan si meg hvordan det gjøres...? på forhånd takk

Link to comment
Share on other sites

Dette er da ikke et dumt spørsmål... men husker da jeg og en kamerat var rundt på jakt etter en effekt, prøvde diverse pedaler og sånn, før vi fant ut at det kaltes palm mute... :rolleyes:

Men uansett, er det ikke pinch harmonics det heter på engelsk? Et tips, prøv "natural harmonics" (hold fingeren så vidt over båndet, slå an strengen og slipp opp fingeren) på forskjellige steder like over mic'ene, til du finner et sted der det er en klar tone, så slår du an strengen med plekteret og "gnisser" (i mangel på et bedre ord) så vidt borti med tommelen på det stedet. Trenger å øve masse på dette for å få det til, så ikke gi opp med en gang!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.