Web Analytics
Jump to content

Shure Sm58/57


Pitty^_^
 Share

Recommended Posts

Halla.

Jeg holder på en del i studio for tiden og har kommet frem til at vi trenger noen nye miccer.

Vet at forskjellen på Shure Sm58 og 57 er at 58 er dynamisk og 57 er kondensator.

Sett at mange bruker 57 til å micce opp trommer og gitar. Fungerer dette bra?

Hvordan vil det fungere å bruke en 58 som skarp-mic f.eks.?

Hva er den mest markante forskjellen i lyden ?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 36
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

begge er dynamiske, nesten helt like. sm58 har vindhette og er mest brukt som vokalmikk med 57 ikke har, generelt sett er lagd for litt mer lydtrykk, og vanligvis brukes til å mikke skarptromme/forsterkere/blåsere eller annet som gir mye trykk. kan godt brukes om hverandre også

Link to comment
Share on other sites

En viktig forskjell mellom disse mic'ene er karakteristikken. 57 er mye mer retningsbestemt, og tar ikke opp så mye lyd fra omgivelsene som en 58. Dette gjør det lettere å finne "hot-spot" når man mic'er opp, samt at problemet med overlytting blir mye mindre.

Jeg mener at en 58 ikke har noe i et studio og gjøre. Hvis noen klarer å herpe en 57 så har de virkelig gått inn for å ødelegge den, og går de inn for å ødelegge noe så klarer de nok det uansett.

Link to comment
Share on other sites

Greia er at jeg har 2 stk sm58 + 1 studio mic som passer bra til gitarer og, men for opptak så spilles gitar på fler kabinetter samtidig (for å få en fyldigere lyd), derfor lurer jeg på om det går ann å få bra lyd med 58'en og eller om jeg må koste på meg enda mer utstyr?

Link to comment
Share on other sites

Greia er at jeg har 2 stk sm58 + 1 studio mic som passer bra til gitarer og, men for opptak så spilles gitar på fler kabinetter samtidig (for å få en fyldigere lyd), derfor lurer jeg på om det går ann å få bra lyd med 58'en og eller om jeg må koste på meg enda mer utstyr?

Det spør jo hvilken lyd du er ute etter da, men det skal være mulig å få fet lyd ut av en 58. Problemet med slike mic'er er at de ikke tåler så mye EQ. Ved for mye tweaking så blir lyden lett nasal (kan virke som om det ikke er så mye å hente i det som er tatt opp), så sørg for at lyden blir bra med en gang, og ikke planlegg noe EQ i etterkant.

Hva slags gitarlyd er du ute etter?

Link to comment
Share on other sites

Hvis noen klarer å herpe en 57 så har de virkelig gått inn for å ødelegge den, og går de inn for å ødelegge noe så klarer de nok det uansett.

Er disse jævla trommisene. Huff.

Trommisen vår sikler, og da gjelder det å holde all elektronikk langt unna.

Link to comment
Share on other sites

Verste er trommisene jeg er SIKKER på at sikter på mikkene når de slår tammer og skarp.

Oh herregud!! Enten så er det bare jeg som kødder nå ellers er det du som seriøst trenger et kurs i norsk. :huh:

Oversatt til "dannet" norsk: Det værste BlueGrot vet, er trommiser som etter hans antagelser sikter på mikkene når de slår på tammer og skarp.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.