Web Analytics
Jump to content

Problem Med å Finne På God Musikk


Terning
 Share

Recommended Posts

Hei.

Jeg har et problem med å finne på god musikk. På gitar.

Solopartier, riff, you name it, jeg er ikke musikalsk.

Jeg klarer det tekniske altså, men det å komponere selv... er blåst.

Nå har ikke jeg spilt mye etter andre artister da, har øvd mye egentlig... det bandet jeg spilte i var det ikke jeg som lagde musikken, bare spilte hva jeg fikk beskjed om nærmest.

Så jeg lurer på om dere har noen tips til meg, for å få meg til å bli en litt mer interessant gitarist?

MVH

Link to comment
Share on other sites

Guest Ziggy Stardust

Hør mye på musikk.. spille mye musikk du liker..

Har akkurat fått meg nytt band, trodde ikke jeg kunne lage musikk før nå men har endt med at jeg har spydd

ut fete riff på de siste øvingene. :)

Edited by Ziggy Stardust
Link to comment
Share on other sites

Det hjelper å skrive hele tiden, høre på musikk som inspirerer deg, og å bare sette seg ned med gitaren og improvisere litt rundt skalaer en time eller to. Før jeg ble med i band trodde jeg aldri at jeg kunne ha lagd musikk, men nå går det temmelig greit å lage sanger.

Bare sett deg ned og improviser og lek med gitaren, en eller annen gang kommer du til å spille noe du digger, så har du noe å bygge videre på.

Link to comment
Share on other sites

Tror du har satt deg i en kinkig situasjon, ved å fortelle deg selv at "nå skal jeg skrive en låt". Du må heller bare sitte og leke rundt med gitaren og ikke tenk så mye på at riffet kanskje ikke er så bra, men heller fokuser på å utvikle deg musikalsk. Desto mer du skriver, desto mer innsikt får du i det du gjør.

Link to comment
Share on other sites

Mange gode poenger her. Finn musikk du liker, hør, lær og la deg inspirere. Sitt å jam med deg selv eller med andre og plutselig finner du et fint riff, tema eller motiv som du kan bruke og bygge på senere. Ting kommer ofte naturlig hvis man ikke stresser på det. Noter alle ideer ned, så du husker dem.

Jeg pleier gjerne å finne et riff og/eller noen akkordprogresjoner som jeg liker og synes passer fint sammen. Så lager jeg litt overganger og sånn før jeg finner en melodi til slutt, men det har hendt at melodien har kommet først og. Det er ingen bestemte regler eller triks for å lage sanger. Prøv å finne hva som funker for deg, teknisk og musikalsk!

Try to find your own style :)

Edited by Stibanez
Link to comment
Share on other sites

Noe av det som suger mest med å spille er de dagene når du føler at all inspirasjon er blåst og ingenting funker. Jeg pleier å gjøre helt andre ting enn å spille. Ta en skitur, pul dama eller gå på fylla eller gjør det du ellers pleier å gjøre når du ikke spiller. Noen ganger spretter bare riffa ut av seg selv og det kan gå uker hvor det ikke skjer noen ting. Det er bare noe jeg har lært meg å leve med og nå lar jeg ikke det bekymre meg stort lenger, før lurte jeg alltid på om jeg skulle slutte å spille hver gang det skjedde. Nå hvis jeg føler meg skikkelig nede setter jeg på Hendrix eller Motorpsycho. Det minner meg alltid på hvorfor jeg er så gla i å spille og vips så kommer go-følelsen tilbake.

Link to comment
Share on other sites

får ofte den følelsen selv.

Jeg tror det viktigste er å bare stå på og forsette. F.eks: lag ett nytt riff hver dag. Kanskje du ikke blir skikkelig fornøyd hver gang, men bare 1 av 10 dager. Vel, da blir det ihvertfall 3 jævli fete riff i måneden. Og ca 35 riff pr. år.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.