Web Analytics
Jump to content

Tips Til Distortion Pedal


Recommended Posts

Etter å ha bygget en Tube Screamer har jeg fått lyst til å bygge mer. Har egentlig mest lyst til å bygge en hi-gain distortion pedal, som kan funke til å spille heavy metal som judas priest, iron maiden osv. Noen som har noen tips til noen gode pedaler som det ligger koblingssjema til på nett?

Link to comment
Share on other sites

Zoom pedaler har en sinnsykt rå metal, distortion lyd.

Men jeg vet ikke om det ligger koblingsskjema på nette til den pedalen. Ellers har du jo BOSS metal serien. Men om det er i gata til Iron Maiden vet jeg ikke..

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Har funnet noen prosjekter som kan være aktuelle nå. De jeg har sett på er Mxr Distortion, Marshall Guv'nor, Great Cheddar Big Cheese, Hornet, Sonic Distortion og Supanova. Noen som har noen erfaring med noen av disse?

acron: vet du noe om lyden på Ibanez sm7?

Link to comment
Share on other sites

highgain, mener den var nokså fin og balansert i lyden (er en stund siden jeg prøvde den sist). Ta en tur i nærmeste musikksjappe, så har de den sikkert der. Mener det er to 4558 (altså 4 trioder) i den. Finnes sikkert noe mer info om den på nettet, men har ikke sett noen koblingskjema. Mulig du finner noen lignende pedaler om du søker litt rundt.

Kjenner ikke til noe særlig de andre pedalene du har nevnt, kun prøvd en guv'nor, men det er enda lengre siden.

Link to comment
Share on other sites

Har gode muligheter til å etse, så kommer til å gjøre det ja. Gjorde det på TSen også. Går nok for den og en mxr distortion+ tenker jeg. Like greit å bestille deler til flere når jeg først handler.

Lurer litt på hva slags type bryter jeg kan bruke til å velge de forskjellige simuleringene. Det må vel være en 3-veis bryter? Det burde vel gå greit å bruke en av denne typen for eksempel? http://www.banzaieffects.com/product.php?p...&cat=334&page=1

Edited by Painkiller
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.