Web Analytics
Jump to content

Kan Noen Bygge En Analog Delay Til Meg?


Recommended Posts

Spørs nok om du ikke kommer bedre ut av det hvis du finner deg en på bruktmarkedet. Delay-baserte effekter er forholdvis kompliserte krester og kan ta litt tid å bygge, selv for de som etser egne print i stedenfor å bruke perfboard. I tillegg er de analoge ic'ene nokså dyre i innkjøp og ikke alltid så enkle å få tak i.

Det er en utbredt oppfatning at det er veldig billig å bygge pedaler men det er en begrenset sannhet.

Riktignok kan man, særlig i booster/fuzz/distortion type pedaler, spare ganske mye penger hvis man bygger til seg selv. Skal man derimot bygge for andre, må man begynne å ta med i betraktningen det antallet timer man bruker på å lodde sammen sakene OG klaregjøre selve boksen (måling/drilling/dekorering/lakkering og til slutt montere alt), blir det snakk om ganske mange timer. Det kan være motiverende nok å bruke tiden for sin egen del, men å gjøre sånt for å være grei og ikke ta betalt for tiden det tar er ikke noe for meg hvertfall :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Det er et prosjekt på www.generalguitargadgets.com som baserer seg på en analog delay krets.

Jeg har veldig lyst til å bygge denne til meg selv, men er short of cash, så jeg får ikke kjøpt inn deler. (Har det meste av standard deler hjemme, som motstandere, pots, bokser osv)

Jeg kunne ha bygd en til deg hvis du kjøper inn deler til 2-3 enheter (tenker da mest på de spesial IC'ene som du må bestille fra smallbear electronics.)

Så bygger jeg en prototyp til meg selv, og tester denne, og lager en sluttversjon med eventuelle forbedringer som jeg kan lakkere og sende til deg.

- du kjøper delene som jeg mangler til 2-3enheter

- jeg har egentlig ikke tid til dette, men trenger en delay selv, som jeg i utgangspunktet hadde tenkt til å bygge selv. Så deadline får vi avtale i såfall. Avhenger også av finish på boksen.

- Jeg har ikke hørt denne selv, så jeg kan ikke garantere for lyd. Men skal kunne bygge den av god kvalitet.

PM hvis du er interessert

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.