Web Analytics
Jump to content

Stairway To Heaven


Siss29

Recommended Posts

Dere som kan Stairway to heaven, bruker dere plekter når dere spiller den, eller bruker dere bare fingrene? Og hva pleier Led Zeppelin selv å gjøre? Videoen jeg fant på Google, var veldig mørk, så det var ikke så lett å se (Dog jeg tror det ikke ble brukt plekter)

Og brukes det noe effekter for å få til en lyd som er fin på den sangen? Jeg skrur og stiller og finner liksom ikke noen lyd som passer skikkelig til den. Brit Combo er det nærmeste jeg kommer.

Edited by Siss29
Link to comment
Share on other sites

Jeg aner ikke hva Mr. Page gjør/gjorde. Jeg spiller med plekter og fingre da jeg synes det er mest behagelig. Plekter mellom tommel og peke, plukker med de siste tre fingrene. Jeg er litt tilhenger av å lære seg ting på sin egen måte, men hvis du ikke har spilt så lenge er det like greit å prøve å kopiere originalen slik at du får prøvd og bevisstgjort hvordan den egentlig spilles. :)

Lite svar på spørsmålet, men et generelt tips i det minste. :)

Link to comment
Share on other sites

Forsåvidt enig med Euphor.

Men hvis du har kommet langt nok vil jeg anbefale å spille den på alle mulige måter. Altså med plekter, med fingrene, plekter og fingrene, forskjellige fingre osv. Da blir du ikke så låst fast i en teknikk...

Selv så har jeg til tider prøvd å lære meg Rude Mood med SRV, først med plekter (vanskelig nok det). Men det er adskillig vanskeligere å få sving på låta med bare fingrene (skjønner det hvis du har hørt låta). Så hvis man har lyst til å være litt fleksibel, så burde enhver teknikk man bruker fungere (til en hvis grad) til de fleste låter. Det er i hvert fall slik jeg tenker...

Link to comment
Share on other sites

Jeg spiller den med plekter og fingre, men da jeg startet med gitar var dette den første jeg lærte meg å spille og den er egentlig utrolig enkel med bare fingrene. Det er litt mer vrient å få flyt på fingerspillet med plekter, men det er bare litt øvning og en vanesak.

Jeg mener jeg er sett Mr. Page med plekteret i munnen på stairways.

Edit: Sjekket The Song Remains The Same DVDen, han spiller med plekter, selv om det er uvesentlig; spill sånn du føler for. :)

Edited by morten_asl
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.