Web Analytics
Jump to content

Bending


gitarnewbie
 Share

Recommended Posts

Skal prøve og svare av beste evne.

Når jeg personlig bender så har jeg en del av fingertuppen over selve strengen jeg bender med slik at jeg presser strengen over med fingertuppen, og ikke med selve strengen for da kommer det fort ulyder og den slags.

Prøv deg fram og kjenn hva som er godt for deg, det er mitt tips!

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Skalloper båndene, så trenger du bare presse ekstra hardt for å bøye tonene :D

Krever imidlertig at du har VELDIG god teknikk fra før, ellers blir det mye sur spilling.

Jeg har ikke SÅ god teknikk. (Har spilt i ca 8 mnd.) Hva betyr det å skallopere båndene? :huh:

Ta det med ro. Det var bare ment som en dårlig spøk.

Var for illustrere at man under normale omstendigheter alltid vil komme nær strengene når man bender ;)

Link to comment
Share on other sites

scalop.jpg

Sære greier, funker greit, men gitarlæreren min sier det er noe dritt å ha bare det, det er no dritt å spille på gitarer uten skalloperte bånd etter det.

Bender du strengen under de andre strengene på slike gitarer da eller? :)

Link to comment
Share on other sites

Har vel ikke så mye med det å gjøre, men det at fingeren ikke skal være bortat gripebrettet så det blir lettere å bende. Men om man har problemer med bending, trur jeg det er litt radikalt å skallopere hele gripebrettet.

Start med ett par bånd.

Link to comment
Share on other sites

Sære greier, funker greit, men gitarlæreren min sier det er noe dritt å ha bare det, det er no dritt å spille på gitarer uten skalloperte bånd etter det.

Faktisk så har jeg truffet noen gitarister som har spillt i mange år som mener at alle gitarister egentlig burde begynne med skalloperte bånd for de mener at man får en viss bedre kontroll og man spiller mye renere etter å spillt med det i noen år.

Link to comment
Share on other sites

Man vil jo alltid komme borti de andre strengene når man bøyer. Trikset er å gjøre det uten at de lager lyd. Dette må man bare øve på. Sett deg ned med gitaren og øv på å ikke lage lyd med de andre strengene når du bøyer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.