Web Analytics
Jump to content

Kjøp Av Gitar-stasj Fra Utlandet..


irodo
 Share

Recommended Posts

Ser att det er veldig mange som kjøper ting og tang fra utlandet (USA).

Det måtte være gitarere/basser eller tilbehør.

Jeg selv har handlet en god del fra utlandet,ebay og andre instanser. Kjøpt en del pedaler,mic'er og diverse. Er jo ganske mye penger å spare på og hente ting derifra.

Gitarer du kjøper fra utlandet. Vet det er en del panger å spare på dyre gitarer, men FY så mye enklere det er den dagen du finner no feil på gitaren, eller noe ryker. Det er utrolig mye lettere å slenge gitaren på disken til 'deal'ern' på hjørnet enn å måtte begynne og stresse med mailer,tlf'er eller sende tilbake til utlandet.

Ser også folk skriver her att de kjøper strengene sine i utlandet, kjøper flere sett i slengen. Vurderte det selv å kjøpe meg en hel haug med strenger, for du får nesten 6-7 sett for prisen av 2 sett her i Norge.

Men så slår tanken meg, er ikke dette egentlig å gjøre oss selv en bjørne-tjeneste??

Visst dette fortsetter å øke mere i fremtiden (som det garantert kommer til å gjøre) ,da vil det jo gå utover de som selger instrumenter/utstyr her i Norge. Og da KOMMER det til å ende med att vi MÅ til utlandet hver gang vi skal ha noe til gitarene våre. Tenk den dagen du MÅ til utlandet for å kjøpe plekter,tenk den dagen du sliter en streng og du MÅ til utlandet for å hente nye. Er en skummel tanke,syns nå jeg ihvertfall.

Jeg kommer IKKE til å kjøpe strenger ,plekter ellr lingnede fra utlandet noe mere. Jeg skal heller prøve å støtte opp om min lokale sjappe. Er jo fint å kunne stikke innom for å hente seg strenger og samtidlig slå av en prat og kikke litt på gitarer. Det er jo kos det :)

Just a thought..................

Link to comment
Share on other sites

Jo du sier noe, men sjøl så kjøper jeg så mye fra USA som mulig.. Jeg er 17 år, har begrenset med penger, og syns ikke at Norge hjelper meg så veldig på musikkfronten ved å ta 200 spenn per sett. Hadde det vært en mindre prisforskjell, ville jeg nok kjøpt mer fra Norge.

Men dog så er jeg vel innom den lokale musikksjappa 4 ganger ukentlig, titter på de samme gitarene, prater med kara der, som jeg kjenner bedre og bedre etterhvert, og selvfølgelig så kjøper jeg jo ting der jevnlig. Kjøpte meg en bok forrige uke, og for to mnd siden kjøpte jeg meg lydkort og mic.

Småting som plektre og strenger får jeg noen til å ta med for meg fra statene. 6 jazz-plektre koster meg 15 kr på nettet, og 66 kr her i landet. Da sier det seg selv at de med lite penger og vettet i behold handler det billigste stedet. Er jo en hel kebab å spare per 6. plekter ( :P ). Pedaler tar jeg også fra USA

Men jo, jeg skjønner hva du mener. Jobber selv i musikkbutikk, og jeg ser jo helst at folk handler av meg enn på nettet, men i mitt ståsted sier jeg som jevnaldrende nerder: "UsA FtW" B)

Link to comment
Share on other sites

Hehe.. jo, du har jo en god tanke.

Selv har jeg egentlig aldri kjøpt noe gitarutstyr fra utlandet for den lokale butikken (agderlyd) tror jeg må være en av norges beste. Jeg sparer ikke mange kronene på å kjøpe fra utlandet når jeg handler der.

Men strenger og sånn er dyrt. Skjønner veldig godt at folk kjøper det i utlandet. Selvfølgelig er det sjarm med butikker, men når det er SÅ mye billigere på nettet, er det verdt å slå til på mener nå jeg :)

Jeg kommer nok ikke til å kjøpe så mye fra utlandet, for jeg liker å prøve ting først og når jeg samtidig får det såpass billig, er saken biff!

Men strenger og plektre mener jeg kan være greit å bestille :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.