Web Analytics
Jump to content

Heavy Test


Cerpin Taxt

Recommended Posts

Hei og hå.

Har eksperimentert litt på skolen nå, for å finne en god sound til de mer heavy øyeblikkene av The Hills Have Eyes (bandet mit).

Så, dette er hva jeg kom frem til. Musikken er små deler av en låt som fremdeles er i formingsprosessen..

http://s44.yousendit.com/d.aspx?id=3BTP57I...560NDKZ6KYXBX8Y

Det som dere hører er...

Gitar, gibson SG med P-90 mikker (left og right)

Bass - Verdens dårligste jb kopi

Trommer - Halion, programmert av den store marius hempel.

Hverken mer eller mindre.

På den første delen av låten, den i 29/16, så har jeg en medium overdrive på gitaren. Det høres ok ut, men ikke nok.

Så, på andre del, det litt muse inspirerte "refreng" greiene, så har jeg nesten helt cleane gitarer, og det høres helt utrolig kult ut (tatt opptaksmulighetene i betraktning).

Ja, det er litt surt her og der, men det skyldes verdens dårligste bassgitar.

Så nå tenker dere sikkert: "Men jeg hører jo på metal, og der er det masse distortion. Hvorfor høres også dette tungt ut, når gitarene er så cleane?"

Jo, svaret er, verdens mest heavy gitarlyd blir verdens dårligste gitarlyd i miksen (ikke nødvendigvis, men ofte). Her må alt settes i perspektiv. Man vil ha masse trøkk og bunn, right? Vel, der har du bassgitaren. Fint, men bass er jo for tapere, tenker gitarister flest. Feil. Hadde du hørt godt etter hadde du hørt at bassen har vreng. Så nei, bass er ikke for tapere når det høres så badass ut. Tvert imot.

Så, moralen er, greit du syntes kanskje lyden du har på ESP gitaren din og Mesa ampen din er det feteste i verden, men husk at du skal spille sammen med to eller flere instrumenter, og at dette skal høres kult ut sammen.

Beklager en litt arrogant og småteit post, men gitarister flest blir så skuffet når de endelig får brukt utstyret sitt i bandsammenhenger. Ta imot tipsene, med mindre du allerede har funnet en kickass lyd, eller syntes dette høres crappy ut.

Edited by Cerpin Taxt
Link to comment
Share on other sites

det å høyrast bra ut i bandsamanheng har vel så mykje med eq som med gain å gjera. Ellers er det jo ein klassisk problem at alle skrur bass på 10 og mid på 0 med max gain, kan ikkje bli bra då.

På klippet spelte du berre opne (som i antimuta) kordar. Skal det vera mykje palmmuting blir ofte klakk klakk istaden for kjøgg kjøgg utan ein del gain

Edited by Lord Nelson
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.