Web Analytics
Jump to content

Hva Er Nybegynner?


mollakkord

Recommended Posts

Yo!

Ser at det er drøssevis med tips for nybegynnere her på forumet. Flott! Selv har jeg spilt en stund, litt dann og vann, men kaller meg fremdeles nybegynner. På en god dag klarer jeg kanskje å imponere folk som aldri har tatt i en gitar :)

Når mener dere at man har passert nybegynnerstadiet? Jeg tenker da ikke på hvor lenge man har spilt, men hvilke låter, triks og skalaer man bør kunne. Kan legge til at jeg spiller kun akustisk foreløbig.

Link to comment
Share on other sites

Når man har prøvd seg litt på forskjellige sjangre og funnet ut hvordan musikk man vil spille, vil jeg si man har tatt et klart steg. Det med låter og skalaer man skal kunne er veldig forskjellig fra sjanger til sjanger. Å kunne komponere selv er kanskje også en viktig ting?

Veldig vanskelig spørsmål :mellow:

Link to comment
Share on other sites

Det er selvsagt ikke mulig å gi et absolutt svar på spørsmålet, men er det noe jeg fort legger merke til hos nybegynnere, er dårlig timing. Når man får den til å sitte sånn 90 %, er man kanskje ikke å regne som nybegynner lenger. De siste ti prosentan tar vel lengst tid å få til. Håper jeg når dit en gang.

Istedenfor å tenke på hvilket nivå du er på, jobb med å få hver tone til å høres bra ut og spill de på tiden.

Link to comment
Share on other sites

Det kommer an på hvor god du selv vill bli. Viss du bare vill lære deg enkle sanger for og kunne de er du ikke lenge nybegynner. Viss du satser på skikkelige høye mål som Dream Theater, Symphomy X, Jason Becker og de gutta der, da er du individuelt nybegynner ganske lenge.

Link to comment
Share on other sites

Er veldig enig med både alexander og bove her.

For meg er man forbi nybegynnerstadiet når man har prøvd seg på forskjellige sjangre og klarer å komponere ting selv, til en viss kvalitet såklart:p

Men samspill er også viktig. Klarer man å spille med andre, og klarer man å finne ut hva man skal spille?

Link to comment
Share on other sites

Men så leder dette også over på spørsmålet jeg får mulig annenhver lørdag..

"Er du no go'a ?"

Hva svarer du når folk spør om sånt ? Sjøl svarer jeg alltid: Jeg er bedre enn deg, for å si det sånn, men jeg er ingen SRV.. B)

Link to comment
Share on other sites

Mange fine betrakninger her ja :-)

Den dagen jeg klarer å sette på ei vilkårlig skive fra min rikholdige platesamling, og klarer å finne alle akkordene før sangen er ferdig, er jeg egentlig godt fornøyd. Foreløbig klarer jeg det bare på Stevie Ray Vaughan-platene og noen titalls andre, men har mye å lære når det gjelder gehør.

Dream Theater er litt værre foreløbig. Klarer vel å spille akkordene, men klarer som regel ikke å finne ut det selv uten å sette av en halvtimes tid eller hele kvelden.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.