Web Analytics
Jump to content

Gitarkjøp Utlandet


Elma Lyd
 Share

Recommended Posts

Mulig jeg resonerer feil og er lost når det gjelder regning, men er det slik at det er de "dyrere" gitarene det er lønnsomt å kjøpe/bestille i utlandet?

Min tanke/regnestykket: Jeg har funnet en gitar som rett og slett roper mitt navn. Den er nok ikke behovsprøvd ovenfor min kone, ikke praktisk i forhold til behov, men jeg er forelsket. Men, denne koster på Music 123 240$. Har lest her at det antas fraktkost på 100-200$. Snitt: 150$. Det vil da bli en kost på 390$ ved bestilling (mulig noe gebyrer). Ganget med 7 (kurs dollar) blir dette 2730 NOK. Hos leverandøren i Norge er prisen på denne gitaren 2695 NOK. Hos "min" gitarsjappe for jeg i tillegg nordeuropas beste priser, så det er nok ned noen spenn der også.

Er jeg på "tryne"? Noen kommentarer.

Link to comment
Share on other sites

Pris avhenger litt hvor gitaren er produsert. Men i det store og hele er det mest lønnsomt å importere dyre modeller. Dette litt fordi frakt er relativt kostbart. Samt at du kan se det slik at du sparer f.eks. 3 kr per $1, jo flere $1, jo mer sparer du. (Selv om det ikke er så enkelt.)

Du må også regne med 25% moms av totalkostnad på gitar og frakt. :)

Link to comment
Share on other sites

Takk, da var jeg med andre ord ikke helt på "tryne". Ser også for meg relativt store bekymringer hvis den mot formodning må returneres ved feil/skade. Måtte bare spørre, da det er stor aktivitet på dette forumet vedrørende kjøp i utlandet.

Link to comment
Share on other sites

kjøpte en gibson sg angus young sign. og en gibson les paul classic fra USA for til sammen 20k totalt.. så ja.. det går ann å spare en del på det ja. :) Gjelder bare å ordne seg greit, være litt lur + sjekke nøye rundt i forhold til priser. Slik som i dette tilfellet, ser jeg jo ikke mye grunn til åkjøpe fra USA. Stress hvis du får den og noe ikke er som det skal.

Edited by Chocolate-Overdose
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.