Web Analytics
Jump to content

Epiphone= Gibson ?


Deryck
 Share

Recommended Posts

Jeg leste i Romerikes Blad eller noe at en gutt på 10 år hadde fått Vidar Busk sin gitar etter en konsert. Halsen var brekt av, men den skulle fikses. I avisa stod det at gutten løp bort til Vidar Busk etter han hadde kastet giteren opp i lufta for å spørre om han kunne fp den...

Busk sa at det var greit, og gutten fikk den fem år gamle gitaren. Men der stod det: "Gutten fikk Vidar Busks Gibson gitar" (noe sånt)... Når jeg så nærbilde, så var det en Epiphone, det stod Epiphone på hodet.... Så det jeg lurer på: Er Epiphone og Gibson det samme, bare at Gibson er bedre?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 54
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ephiphone er et billigplagiat av Gibson, slik som Squire er av Fender og Olp av MusicMan. Jeg er ikke helt sikker på hvor skillet mellom dem går, men uansett, det blir helt feil å kalle en Epiphone-giatar en Gibson-gitar, og visa versa...

Link to comment
Share on other sites

er vidar busk homo? det ser sånn ut.. men tilbake til saken.

At Ephiphone = gibson er det samme som å si at 2+2 er 5 :-)

Men Ephiphone er sikkert dem som lager de beste kopiene av gibson

Når det gjelder forskjell, så er det vel ephiphonegitarene laget av mye billigere varer , vil eg tro?

Link to comment
Share on other sites

Sto det samme i VG -Vidar Busk ga sin gamle Gibson til en 10-åring. Med stort bilde av gitaren hvor man lett kunne se at det sto Epiphone på den. Musikkjournalister som tror de har peiling på gitar? Største forskjellen på Epiphone og Gibson er vel at de er bygd i Korea, har Epiphone ES 335 selv. Lest flere steder at den største forskjellen ligger i billigere pickuper og dårligere elektronikk enn på Gibsonene, og at gitarkroppene ofte holder ganske bra kvalitet i sammenligning med originalene.

Link to comment
Share on other sites

"Busk avsluttet konserten med å kaste Gibson-gitaren i lufta. Dessverre satte ikke gamle Gibson et fjellstøtt telemarksnedslag. Gitaren gikk i scenegulvet med et brak. Halsen knakk, og Busk var utladet, men tok bruddet med fatning.

Knust gitar

Han donerte vraket til ti år gamle Jonas Hauge fra Eidsvold Værk. Jonas spiller blues. Han ble superglad for førjulspresangen. Jonas ble der og da invitert til å lappe sammen bestefar Gibson og møte opp neste år."

Her står det Gibson ja! Kan de ingenting eller? Eller tok de seg den frihet til å skrive at Epiphone var det samme som Gibson. En Gibson koster 3 ganger så mye som en Epiphone, selv om det også er bra gitarer....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
  • Gitarsynthen har nok bare blitt hjemmebrukt, og ser ny ut. Det har seg nå slik at elektronikk "står seg i hjel", altså, det kan slutte å virke selv om det bare har kost seg i esken sin og ikke blitt brukt.  Jeg har ikke testet denne på lenge, og derfor skrev jeg det slik.  Den blir selvsagt testet før jeg evt. forlanger penger for den. Pris? Hva vil du betale? En ny koster 9500, men den er verdt det du vil betale for den. Du trenger en hexpickup på gitaren din for å bruke den, og jeg ønsker å selge dette som en pakke.. Det å montere en GR55 slik at den virker, er et herk og en tålmodighetsprøve. Mitt tips er å kjøpe en gitar som pickupen er ferdig montert på, eller en Fender Roland G5. Den koster 10 000.. Send meg en PM, så sjekker jeg gitar, sustainerfunksjon, pickup, og det hele.  Halv pris er en grei tommelfingerregel på brukt musikkutstyr
  • Vær forsiktig, det er avhengighetsskapende å skifte pickups 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.