Web Analytics
Jump to content

Epiphone= Gibson ?


Deryck
 Share

Recommended Posts

Jeg leste i Romerikes Blad eller noe at en gutt på 10 år hadde fått Vidar Busk sin gitar etter en konsert. Halsen var brekt av, men den skulle fikses. I avisa stod det at gutten løp bort til Vidar Busk etter han hadde kastet giteren opp i lufta for å spørre om han kunne fp den...

Busk sa at det var greit, og gutten fikk den fem år gamle gitaren. Men der stod det: "Gutten fikk Vidar Busks Gibson gitar" (noe sånt)... Når jeg så nærbilde, så var det en Epiphone, det stod Epiphone på hodet.... Så det jeg lurer på: Er Epiphone og Gibson det samme, bare at Gibson er bedre?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 54
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ephiphone er et billigplagiat av Gibson, slik som Squire er av Fender og Olp av MusicMan. Jeg er ikke helt sikker på hvor skillet mellom dem går, men uansett, det blir helt feil å kalle en Epiphone-giatar en Gibson-gitar, og visa versa...

Link to comment
Share on other sites

er vidar busk homo? det ser sånn ut.. men tilbake til saken.

At Ephiphone = gibson er det samme som å si at 2+2 er 5 :-)

Men Ephiphone er sikkert dem som lager de beste kopiene av gibson

Når det gjelder forskjell, så er det vel ephiphonegitarene laget av mye billigere varer , vil eg tro?

Link to comment
Share on other sites

Sto det samme i VG -Vidar Busk ga sin gamle Gibson til en 10-åring. Med stort bilde av gitaren hvor man lett kunne se at det sto Epiphone på den. Musikkjournalister som tror de har peiling på gitar? Største forskjellen på Epiphone og Gibson er vel at de er bygd i Korea, har Epiphone ES 335 selv. Lest flere steder at den største forskjellen ligger i billigere pickuper og dårligere elektronikk enn på Gibsonene, og at gitarkroppene ofte holder ganske bra kvalitet i sammenligning med originalene.

Link to comment
Share on other sites

"Busk avsluttet konserten med å kaste Gibson-gitaren i lufta. Dessverre satte ikke gamle Gibson et fjellstøtt telemarksnedslag. Gitaren gikk i scenegulvet med et brak. Halsen knakk, og Busk var utladet, men tok bruddet med fatning.

Knust gitar

Han donerte vraket til ti år gamle Jonas Hauge fra Eidsvold Værk. Jonas spiller blues. Han ble superglad for førjulspresangen. Jonas ble der og da invitert til å lappe sammen bestefar Gibson og møte opp neste år."

Her står det Gibson ja! Kan de ingenting eller? Eller tok de seg den frihet til å skrive at Epiphone var det samme som Gibson. En Gibson koster 3 ganger så mye som en Epiphone, selv om det også er bra gitarer....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


 • Siste aktive tråder

  • Dagens ble LTD EC1000T. Fikk renset halsen med leomon oil, justert litt og testet et GHS David Gilmour 50-10.5 sett jeg hadde liggende. Veldig crispy og fin lyd.   
  • det behøver ikke å bety at de ikke får solgt mye likevel. hvis du tenker over det; passer ikke den beskrivelsen (idiot) på skremmende mange folk? tipper qanon-bevegelsen har en del slike i sine rekker..... og bassister.... bruktbilselgere......påvirkere.....fanatikere av alle slag....folk som trives i dress.......personen som fant opp begrepet "supermåling" i forbindelse med meningsmålinger.....kommunikasjonskonsulenter......folk som gleder seg til neste the fast and the furious  - film .....prosjektledere for veiprosjekter i bergen.....folk som ikke kjører motorsykkel.... og mange, mange flere. faktisk tar jeg meg selv i å tenke "er JEG en idiot?" en gang i blant. svaret der er riktignok alltid nei, men jeg slutter aldri å spørre likevel. viktig å ta en selvevaluering en gang i blant. regner med de fleste innser at det meste av dette jeg har skrevet bare er tull, designet for å skape litt latter (forhåpentligvis). men det første poenget står likevel: det finnes overraskende mange som går på slike ting som Audun sikter til. en del fabrikanter av ubrukelige produkter skor seg på slike folk. det eneste man kan gjøre i møte med slikt, er å prøve å sørge for at man selv, og folk man bryr seg om, ikke går i fellen. å prøve å skåne en stor gruppe mennesker for slikt, er ikke enkelt. jakten på gode tilbud sørger for det, og er sterkere enn mange tror.
  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.