Web Analytics
Jump to content

Endre impedansen på en høyttaler


Recommended Posts

Hei, jeg har et 16 ohm Celestion Vintage element som jeg har bygget inn i en kasse. Denne var brukt sammen med en peavey classic som krevde 16 ohms ekstern høyttaler. Nå vil jeg bruke elementet sammen med en av mine Roland Cuber, som krever 8 ohm for å yte full effekt. Er det så enkelt som å lodde inn en 16 ohms motstand over polene på Celestionen, slik at den samlete impedansen halveres (8 ohm)? Og i tilfelle: Må det være en høyeffektsmotstand?

Link to comment
Share on other sites

Det er riktig at totalimpedansen da blir 8 ohm, men da vil du få strømdeling mellom motstandene, slik at strømmen gjennom høyttaleren blir halvert. Så jeg vil ikke tro at det vil hjelpe på effektutnyttelsen. Det eneste som skjer er vel at høyttaleren trekker dobbelt så mye effekt fra forsterkeren, men effekten omsatt i høyttaleren blir den samme (Hvis jeg ikke tenker helt feil nå...)

Edited by Painkiller
Link to comment
Share on other sites

Okey, du kan være inne på noe der. Er veldig usikker. Vil ikke brenne av utgangen på ampen. Får kjøre Celestionen (12") som den er, med 16 ohm. Så er jeg på den sikre siden. (Har koplet en høytt.utgang på Roland Cube 30, for å få mer trøkk med en ekstern høytt. Den interne høyttaleren er koplet vekk. Har i tillegg en Roland Cube 60. Ampene brukes i stereo, med innsignalet delt av en Ibanez Stereo Chorus (CS9)

Link to comment
Share on other sites

Åssen blir lyden i Cube 30 med ekstern høyttaler? Har en Cube selv, men syns egentlig at lyden er veldig skarp gjennom høyttaleren. Liker mye bedre lyden jeg får gjennom recording out gjennom stereoanlegget.

Det blir en helt annen lyd gjennom ekstern 12" høyttaler. Først og fremst mer "trøkk", men også merkbart fyldigere og med mer bunn. Jeg monterte et høyttaleruttak bak på cuben (isolert fra metallchassiet), og koblet ledningene fra forsterkertrinnet til dette uttaket i stedet for til den interne 10-tommeren. Anbefaler deg å prøve det samme. Faktisk kan Cuben drive en 4x12" med godt trøkk...

Link to comment
Share on other sites

Det er riktig at den ekstra effekten vil bli avsatt i motstanden. Å endre impedansen på en høyttaler lar seg ikke gjøre, siden det er en egenskap ved motor/spolesystemet i elementet.

Det er imidlertid trygt å kjøre en 16 ohms høyttaler på cuben. Ulempen er at du får mindre effekt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.