Web Analytics
Jump to content

Delay til ny rig


vwh
 Share

Recommended Posts

Impulskjøp er en farlig greie. Den snikende følelsen av G.A.S. har sneket seg inn på meg igjen raskere enn hva som var forventet. Et besøk i en ny "lokal" musikkbutikk gav frukter (se vedlegg).

For de som ikke skulle vite hva dette er de ser bilde av, er det en Carvin Legacy topp med matchende kabbis (Celestion V30s). Låter utrolig mye bedre en Legacy comboen med Greenbacks jeg hadde tidligere.

Uansett; jeg er avhengig av god delay for å få lyden jeg er ute etter, og lurer derfor på om noen har noen tips. Jeg tenkte først på en G-major, men har igrunn lyst på noe mer "back to basics" foreløpig.

Hvordan stiller f.eks. en Line 6 Echo Park eller Digitech XDD Delay i forhold til delaykvaliteten på en G-Major? Noen som har erfaringer med de nevnte pedalene?

Kom gjerne med andre tips.

post-87-1139598655_thumb.jpg

Edited by Jon Henrik
Link to comment
Share on other sites

Jeg tenkte først på en G-major, men har igrunn lyst på noe mer "back to basics" foreløpig.

Du trenger vel ikke kjøpe noe med så mye effekter? En D-two, M-one, eller en Line6 Echo Pro funker også. Hvis du ikke vil ha pedaler, da. Kommer litt an på om du vil ha boksen i effektsløyfen eller foran ampen.

Link to comment
Share on other sites

Jeg fikk en Digitech XDD av fattern til jul og jeg er avhengig av den pedalen. Den er sinnsykt god og har mange muligheter. Den har veldig god kvalitet, stereo, taptempo, mange forskjellige delay og ekko typer plus en 4 sekunders loop :) Den anbefales på det største. Sinnsykt fet pedal ;)

Link to comment
Share on other sites

Sjekk ut Akai headrush e1(den gamle modellen) Dette er noe av det beste du får i boks!!Har en slik selv....helt rå!!Har selv testa denne på legacy under framføring av little wing........skal si det var en fryd å stå på scenen å hør ekkoen forsiktig rulle i høyttalerne;)

Link to comment
Share on other sites

Jeg også har tenkt på G-major, eller G-force(for dyr) til min nye forsterker rig(Wohoo, biler kommer snarest;))

Men som nettrom også sier, så har jeg funnet ut at jeg i hovedsak bare trenger en god delay enhet. Kommer nok til å gå for en D-two når pengene er i boks og når jeg har testet den ut.

Men, Gratulerer med ny amp og delay!!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hvordan er Digitech XDD vs. Line6 Echo Park i forhold til støy? Spørsmålet gjelder vel egentlig på andre punkter også, men... Jeg er også på jakt etter en kompakt delay pedal som ikke koster skjorta...

Link to comment
Share on other sites

Hvordan er Digitech XDD vs. Line6 Echo Park i forhold til støy? Spørsmålet gjelder vel egentlig på andre punkter også, men... Jeg er også på jakt etter en kompakt delay pedal som ikke koster skjorta...

Min er heeeeelt støyfri. Altså XDD.

Link to comment
Share on other sites

Jeg var så uheldig å få en Echo Park som det var problemer med. Jeg returnerte den, og fikk pegenen igjen. Mye tyder på at det var en pedal som hadde noen dårlig komponenter, da det er et kjent problem at et begrenset antall Echo Parks som gikk ut fra L6 sine fabrikker sliter mer nettopp det.

Om dere finner en Echo Park som ikke støyer, er jeg sikekr på at det er en knall pedal, for det var tross alt støyet som var mitt problem med pedalen.

Selv endte jeg opp med en G-Major som kommer i posten om en ukes tid.

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer! Har selv en G-Major, og bruker de fleste av effektene på den reglmessig. Det beste med den er jo alle de fine reverbklangene. Man kan også gjøre omtrent hva man vil med delay, og det er masse mer morsomt.

Gled deg!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.