Web Analytics
Jump to content

Privat musikk salg på nettside?


Takstein
 Share

Recommended Posts

Noen som har peiling på om det er lovlig å selge privat musikkutstyr på en egen bassert hjemmeside? Jeg har så mye musikk utstyr som jeg ikke trenger, derfor ville jeg bare laget en egen rask og liten nettside.

Er det lovlig tro? Hvis fortjenesten ikke er så stor? Eller må du være registrert som et ANS osv......?

Link to comment
Share on other sites

Dersom du bare selger unna ditt eget brukte utstyr, er det ikke noe problem å gjøre dette privat. Du må registere deg kun dersom virksomheten er så stor at det begynner å ligne et lite firma. Så lenge du ikke har kjøpt inn ting for å selge videre med fortjeneste er det ikke noe problem. Det er jo det du gjør på finn, gitarnorge-sidene eller QXL allikevel.

Edited by Tstone
Link to comment
Share on other sites

Men hvis du importerer litt og selger litt så må det registreres som en liten virksomhet?

Man trenger ikke å registrere virksomhet dersom det man driver med «bærer preg av hobbyvirksomhet», men det skal noe til for å få import og videresalg til å bli hobbyvirksomhet. Det måtte i tilfelle være om du importerte ekstremt få ting av noe som ellers var umulig å få tak i i Norge. Unntaket med hobbyvirksomhet vil nok være mer aktuelt for de som bygger en gitar i ny og ne, for så å selge disse.

Link to comment
Share on other sites

Hehe :P

Vel, uttrykket paragrafrytter kommer av folk som er veldig strenge/fisefine på å følge regler. En som setter fravær når en elev er i farens begravelse vil mange kalle en paragrafrytter. En person som anmelder deg til økokrim for å drive med ulovlig brukthandel vil jeg mildt si er en veldig sær paragrafrytter.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du importerer for å selge må du føre momsregnskap, fordi det du har tenkt å importere/selge er momspliktig.

Økokrim er ikke glad i momssvindlere.

Hvis du kjøper en gitar fra utlandet, spiller den litt og selger den videre er det sikkert OK. Gjør du det med 10-15 gitarer i måneden og med fortjeneste på hver gitar driver du med salg. Da bør du sette deg inn i gjeldende lover og regler :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vanskelig å få både i pose og sekk (clean/dirty/distortion) når det gjelder strat bridgepickup.Dette er det nærmeste jeg har kommet hittil:Dimarzio FS-1 (DP110) Den har vært på markedet siden 1974 og koster heller ikke allverden (kr 635 hos Evenstad).Sparker bra denne!    
  • @kristoffereidevikler også pickups. Gjorde i hvert fall. Har fremdeles den omviklede ‘51 p-bass-pickupen i min MIJ ‘51 (begge reissues, altså). 
  • @SteikBacon Står bak Edmire Pickups.
  • er det ikke en her inne som vikler pickuper, da? bør jo kunne få til noe som passer, vil jeg tro. eugen gitar her i bergen ble levert med disse, tror jeg (7,2k): https://www.riograndepickups.com/vintage-tall-boy min strat har van zandt pickups. mange som har kommentert at de liker lyden i den. mener bridgpickupen der ble målt til 7,8k.
  • GFS var nok mer attraktive da dollaren var en god del lavere, ja. I tillegg mener jeg frakten også var en del billigere før. Men greie pickups er det. Når vi først er inne på tips, så har jeg hatt bra hell med humbuckere fra Tonerider. Kan ikke si noe om settene for strat og tele, men hvis de er like gode som de humbucker'ne jeg har brukt, er de absolutt et bra kjøp. De har en del lydeksempler / videoer på nettsida: https://tonerider.com/category/pickups-for-strats/?v=c2f3f489a005 SpeakOn er forhandlere i Norge: https://www.speakon.no/instrument/gitar/deler/pickup-mikrofon/tonerider.html
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.