Web Analytics
Jump to content

Ektsternt lydkort


Rohde
 Share

Recommended Posts

Hei, har planer om å kjøpe et eksternt lydkort til min bærbare pc. Er ganske grønn på dette området.. Vil ikke bruke mer enn 2500, lønner det seg å kjøpe brukt, og skal brukes til innspilling i heimen ;). Hva anbefaler dere? Noen tips?

Link to comment
Share on other sites

Hva har du av porter på pcen? Regner med du har PCMCIA, men du har kanskje firewire og usb-porter også?

Jah ar firewire og USB såklart.

M-Audio PreUSB greie, koster 1395 på riff.

Takk takk. skal sjekke det ut. Tar gjerne imot flere tips.. Det trenger såklart jackinngang.

Link to comment
Share on other sites

Om du først vil investere i et lydkort, så bør det også ha mic-preamp, gjerne med phantom-mating (+48V). Phantom-mating gjør at du kan koble til kondensatormicrofoner direkte.

jau, men hvis man ikke vil bruke mye penger på lydkort må man ha et billig et... og det første de sparer inn på er preampene. Skal man ha et billig lydkort vil man alstå få dårlige preamper...

Like greit å ha egen preamp. jeg har det. Den er fet.

om du skal ha det med deg, derimot, er det jo selvsagt en fordel at preampene ligger i lydkortet... kanskje du bør ta en titt på presonus firebox?

www.procom.no

Link to comment
Share on other sites

Om du først vil investere i et lydkort, så bør det også ha mic-preamp, gjerne med phantom-mating (+48V). Phantom-mating gjør at du kan koble til kondensatormicrofoner direkte.

Greit å ha, men egentlig ikke på USB porten til en laptop. USB kan yte 2,5W, not som er litt lite. Et FireWire kan yte 12W noe som begynner å bli brukbart. Men å drive kondensatormikker fra et USB lydkort er ingen god idé, i mange tilfeller vil det rett og slett ikke funke.

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker et M-audio firewire 410 lydkort til mitt laptopstudio. Her sitter det 2 brukbare mic-preamper, og det har midi-interface. Dette lydkortet er jeg meget godt fornøyd med, og kan anbefale dette. Når jeg kjøpte det lå prisen på ca. 5000,- men prisene har dalt. Tror det skal gå greit å få tak i et sånt til 2500,- Sjekk ebay.

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker et Presonus Inspire 1394 firewirelydkort og er MEGET fornøyd. Det låter fint. Eneste problemet (hvuilket ofte gjelder firewire generelt og ikke bare dette lydkortet) er at det har problemer å kjøre samtidig som du har trådløst nett aktivert, da de to sloss litt om ressursene og du får pops og knepping i lyden. Slå av dette, samt ha et oppdatert vindows så er det konge

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.