Web Analytics
Jump to content

Kulturskole er dritt!


Deryck
 Share

Recommended Posts

Når folk som liker rock og metal skal lære og spille gitar, og så søker de plass på kulturskolen. Når de kommer dit med store forventninger og skal lære, så lærer læreren eleven sanger som "Lisa gikk til skolen" og sånne sanger.... Ødelegger ikke det motivasjonen til eleven? Det aller beste er å spille musikk man liker. Liker man punk, så spiller man enkle punk sanger. Liker man metal, så spiller man metal sanger.... Osv.

Jeg går ikke på kulturskole, jeg skal lære på egenhånd.... Håper det går bra. Er det noen av dere som har gjort det? Noen tips å komme med?

Jeg skal også starte band snart, mangler et par folk. Iallefall trommeslager, en kompis spiller bass.... :)

Link to comment
Share on other sites

Skal man bli en god gitarist, burde man begynne på det grunnleggende. Det er som på skolen.. Du lærer hva tallene heter før du begynner med algebra liksom.. Oi! voksen sammenligning! hehe. Ingen dum ting å lære av seg selv, men det å ha gitarlærer er undervurdert. Finn deg heller en privatlærer isteden for kulturskolen. Det koster noe av det samme, bare med en privatlærer får du mye mer tid og bedre tilpasset undervisning.

Lykke til kamerat!

Link to comment
Share on other sites

Enig! Finn en dyktig lærer. Noen bare plaserer deg forann et ark og ber deg skrive ned de akkordene du kan. En kompis av meg hadde en slik lærer og han ble ikke bedre, men man lærer så lenge man lever! En gitarlærer lærer deg tingene mye fortere. Jeg anbefaler deg å finne en lærer. Da lærer du sååå mye raskere.

Da jeg begynte med gitar synes jeg det var stas med selvlæring, men det kommer du muligens til å angre på da du finner en gitarist som er dobbelt så god som deg, men bare har spilt halvparten så lenge.

Link to comment
Share on other sites

Ja. Hør på de andre, Deryck.

Lærer er tøft.

> Jeg hadde gått på kulturskole hvis jeg hadde fått plass. Jeg ble satt på venteliste i minimum et år. Jeg mente ikke at kulturskole er dritt.... Men med selvlæring kan man i det minste lære sånn musikk man liker. Jeg prøver å skaffe en som kan lære meg, men det er ikke så lett.

Link to comment
Share on other sites

Hva er det egentlige problemet? At du ikke kom inn på kulturskole eller at det du hadde spilt hvis du kom inn var kjedelig?

> Det hadde ikke vært noe problem for meg, som vet hva jeg vil... Men hvis noen yngre skulle lære, som ikke helt hadde planlagt hva de skulle holde på med, bare måtte sitte og lære "Lisa gikk til skolen", "Se min kjole" osv... Kanskje de hadde mistet motivasjonen og ikke orket å spille mer, p.g.a. at det de gjorde på kulturskolen var så sinnsykt kjedelig. Jeg spiller sanger på egenhånd, men det er ikke sikkert yngre folk hører så veldig mye på musikk.....

Link to comment
Share on other sites

Hvorfor skal man stenge enhver idiotisk tråd? Hvis dette skal bli et seriøst forum, stikker jeg...

Da får du heller stikke. Men, nei, det er ikke noe vits i å stenge tråder i hytt og gevær, bare fordi innholdet ikke er dypt nok eller fordi det har blitt utdatert. (og nei, denne tråden handler ikke om hvorvidt forumet skal være seriøst eller ikke, det kan diskuteres under generelt.)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
  • Fikk filt til nut i dag, tester ut filer til spor jeg fikk kjøpt av en velvillig forumitt🙂 samme type filer som jeg har lånt av en kjenning tidligere. Setup er ikke 100 prosent foreløpig, men den er godt spillbar nå.det gjenstår stort sett bare elektronikken på denne nå.edit, må mere filing på den nuten
  • Har sett en god del forskjellige slike sider i det siste. Man må jo være komplett idiot for å gå på noe sånt.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.