Web Analytics
Jump to content

Flightkasse, brett til effektpedaler...


Slashaxl
 Share

Recommended Posts

Tenkte å bygge en kasse til effektboksene mine, samt en del nye jeg skal ha meg.

Tanken bak kassen er at den skal fungere som en koffert som jeg bare legger på bakken, tar av lokket, plugger i, så er alt på plass.

Noen som har noe erfaring med å bygge slikt? Hva bør jeg tenke på? Oppsett av effekter osv.

Hvordan feste boksene på en enkel måte, slik at de lett kan tas ut igjen?

Hvilke deler trenger jeg til strømforsyning osv osv...

Materiale? Noe som er mere hendig enn annet? Polstring?

Evt noen som vet av noen nettsider med gode tips til dette?

Kassen blir ganske høy, siden det skal stå en Heil Talk Box i den, men tenker på å vinkle lokket...

Kassen skal vel inneholde følgende foreløpig...

Crybaby, muligens to stk. En egen til talk boxen, men er veldig usikker på det enda.

Talk Box

Volum pedal

Oktavboks

A/B switch, muligens 2 stk av den også.

Sannsyneligvis vil det etterhvert komme prosessor og delay iallefall. Og muligens noen vrengpedaler, så det er nødt til æ være plass til utvidelse.

Flott om noen har noen tips og innvendinger.

Link to comment
Share on other sites

Hvordan feste boksene på en enkel måte, slik at de lett kan tas ut igjen?

Hvilke deler trenger jeg til strømforsyning osv osv...

Materiale? Noe som er mere hendig enn annet?

Vet ikke om noen websider da jeg aldri har bygget dette selv. For å feste boksene, bruk borrelås eller 3m Dual-Lock (det siste sitter betraktelig bedre).

Skal du bygge strømforsyningen selv, eller kjøpe noe ferdig?

Materiale? Noe som tåler en støyt, kryssfiner vil jeg tro er et ganske naturlig valg.

Link to comment
Share on other sites

Jeg brukte vannfast kryssfinér, aluminiums vinkler og stål hjørner fra Clas Ohlson, 5cm brei borrelås fra Biltema. Fungerer fint, foreløpig ihvertfall.

Blir noe ala det der ja, så bra ut det.

Blir vel litt høyere bare.

Hvordan har du gjort det med strømforsyningen deR? Ingen polstring?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.