Web Analytics
Jump to content

Hva slags Les Paul skal jeg kjøpe?


Bjarte

Recommended Posts

 • Replies 40
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hvis du har mellom 15 og 20k å bruke på gitar er det vel på sin plass å spørre hvorfor du absolutt MÅ ha en LP, når det finnes så sinnsykt mange gode (og kanskje også bedre) gitarer på markedet tilgjengelig for den prisen...?

Vi nevner i fleng Tyler, Tom Anderson, Suhr, Hamer, PRS o.s.v

Prøver ikke å si at LP er en dårlig gitar, men når du først er i den prisklassen er det verdt å utvide horisonten litt :)

Link to comment
Share on other sites

Gibson Les Paul ER en dårlig gitar for pengene du må ut med, jo. Du betaler hovedsaklig for navnet, mens gitarer av samme eller bedre kvalitet fra andre produsenter gjerne koster ti-tolv lapper mindre.

Med tjue store på konto, hadde jeg heller sett på Anderson, Suhr, Parker, Black Machine, osv.

Link to comment
Share on other sites

Jeg skal ikke starte en krangle på hva som er rett og galt, men det så enkelt som et noen vil heller ha en Les Paul en PRS, Tyler, Surh eller hva det nå en måtte være... Jeg kunne aldri finne på å nekte på at noen av de gjerne kan være langt bedre instrument for alt jeg bryr meg, men jeg ville også mye heller hatt en les paul.

Og jeg må bare si at det der om at Les Paul er overprisa og at du betaler for navnet, er en smule overdrevet! Etter min smak ligger den mye bedre i nevene og føles bedre ut en f.eks PRS selv om de er helst sinnsyke håndtverk. PRS sin singlecut ER IKKE en "bedre" les paul, det er en PRS Singlecut! Alldeles ikke rart om noens preferanser tilsier at den ikke faller helt i smak! Jeg syns JEM er en ekkel gitar å spille på... Er den dårlig? Nei, jeg bare liker andre ting. Om det er fordi jeg er overfladisk eller jålete og blir ubevisst påvirka av Gibsons image kan være det samme. Jeg gliser bredere med en dyr og "dårlig" Les Paul en hva jeg gjør med en "bedre" tyler!

Det er noe rart som skjer her av og til på forumet... Om man spør om noe som skal låte som f.eks Vox, men koste mindre, så foreslår folk av og til helt uhemma rectifiere!! Eh, hallo? Selv om man ville bruke så mye penger så foreslås det av og til helt ville ting som aldeles ikke har noe som helst å gjøre med det man spurte etter. Er det en slags konkurranse om å overgå hverandre med ekslusive forslag?

Men om det er en singlecut han spør om så er det jo klart at han burde vurdere andre ting en Gibson!!!

Men det er da veldig drøyt å si at gitarer til 10 000,- mindre kan være like bra!?! DET har jeg ennå til gode å oppdage! Jeg bruker laaang tid mellom Gibson og PRS i ei gitarsjappe og ender alltid opp med at jeg liker Gibson bedre... Vil langt heller anbefale å ikke spørre dette forumet om anna en tips til hva du bør prøve!! Om selv det er noe vits.. Du finner jo mer en nok til å lage ei laaang liste over ting som skal prøver ved å surfe på nettbutikker!

Og hallo hallo... Om han spør etter noe ala en LP standard så er jo bl.a. Tyler og Suhr skivebom. Det er et stykke mellom "kommer med humbucker" og singlecut type LP.

Edited by Terrafanatica
Link to comment
Share on other sites

Guest Ziggy Stardust

Gibson Les Paul ER den beste gitaren. Ekkje noko tvil om det.

Blir for dumt å overtale fyren til å kjøpe en rævvagitar.

Ville gått for en standard.

Link to comment
Share on other sites

Guest Ziggy Stardust

Hva med å svaret på spørsmålet hans, og ikke bare komme med "ikke kjøp overprise Gibson a,

kjøp en JEM"

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.