Web Analytics
Jump to content

Eric Johnson signaturstrat - hva mener folket?


DoktorB
 Share

Recommended Posts

Noen som har prøvd Eric Johnson signaturstraten? Hva er bra og hva er ikke så bra? Skal evt kjøpe i USA, så prisen er i og for seg ikke et kjempeproblem. Og en ting til, kanskje en dum tanke: Den har veldig tynn lakk som etter noen års bruk vil slites litt, om nok år vil nok en del forsvinne (og den skal dessuten "puste" veldig godt siden den er så tynn...). Kan dette gjøre at jeg evt får mer trøbbel med treverket i forhold til luftfuktighet og alt det der? Pendler en del mellom Bergen og indre Trøndelag..

Flott om noen deler sine tanker rundt denne gitaren! Annen gitar jeg vurderer en en Fender American Deluxe, hva synes folk om den og f.eks. S-1 switching systemet?

mvh Magnus.

Link to comment
Share on other sites

Har aldri prøvd en, heller aldri sett en med egne øyne.

Men, av det jeg har sett og lest så er dette en av veldig få strat modeller jeg kunne tenkt meg å eie. Mener det var noen spesielle ting som bare fantes på denne straten, men er ikke i stand til å huske hva det var.

Hvis du liker å spille på den ser jeg ingen grunn til å ikke velge den. :) Men i bunn og grunn opp til deg. :)

Link to comment
Share on other sites

Johnson modellen har en halsradius på 12" hvis jeg ikke husker feil.

En standard Strat har vel 9" eller 9.5" eller noe rundt der.

12" er samme som Les Paul/Gibson ofte har.

Man kan som regel spille med lavere strenghøyde/action når det er større radius.

F.eks Ibanez sine wizard-neck har vel rundt 17" og man kan ha strengene veldig lavt uten at

det blir klirr eller kveling når man bender.

Jeg liker 12" radius så skulle jeg hatt meg en Stratocaster så måtte det blitt en Johnson modell.

Stevie Ray Vaughan modellen er også 12" men litt sær "Hendrix stil" på den med vib-armen oppe etc.

Ikke alle folk er så nøye på halsradius og action men jeg er det så for meg er det viktig.

Lyden er sikkert topp, tror ikke en Johnson modell er noe dritt. Karen er jo en sound freak av

de sjeldne.

Tynn lakk? Aldri hørt om det problemet. Jeg personlig synes en slitt gitar er mere rå enn en

"ripefri". Så at gitaren skulle bli slitt med tiden er helt ok synes jeg, det blir nå den uansett lakk også da.

Her kan du lese mange reviews på engelsk:

http://www.harmony-central.com/Guitar/Data...tocaster-1.html

Link to comment
Share on other sites

Jeg har akkurat kjøpt meg en Fender American Dlx og er kjempe fornøyd!

Knallgod hals, rollernut, låsbare stemmeskruer, satinfinnish på halsen, SSH konfigurasjon og S-1 swiching. Låter utrolig bra og er veldig alsidig. Flere gitarer i en vil jeg si. Eller minst to. Så derfor selger jeg min gamle strat og min fete, gamle Ibanez.

Med de låsbare stemmeskruene og rollernut, blir det nesten som å ha Floyd Rose på gitaren, man kan gjøre ganske voldsomme ting med vibarmen uten at den blir ustemt.

Det som er litt funny, er at gitaren har alt jeg egentlig aldri ville se på en strat, dvs. alle de tingene jeg ramset opp overfor. Spesielt det at den har humbucker. Har alltid ment at en strat kun skal ha singlecoiler. Har alltid vært fan av de gode gamle stratene fra før CBS perioden og er det fortsatt, men den nye strat'en min er bare et utrolig bra instrument.

Men hvis jeg kunne velge fra øverste hylle, ville jeg nok valgt Eric Johnson strat'en. Den ser bra ut, har alle de rette tingene og låter og spiller helt fantastisk har jeg hørt.

Link to comment
Share on other sites

Tok en kikk på en som hang på Fender standen på NAMM. Var faktisk en positiv overraskelse. Liket halsprofilen godt selv om jeg syntes det var litt mye lakk på halsen. Spec'en er jo litt quirky men det er jo også EJ. Kommer med en stol hvor kula på strengene ikke sitter så langt inn stolen og uten bakplate, hva nå det skulle være godt for. Nå har jeg vel aldri lagt skjul på at jeg ikke er noen stor fan av Fender men EJ strat'en var faktisk ikke så værst så hvis du på død å liv skal ha en Fender er det klart en av de bedre. Ville fortsatt aldri kjøpt en Fender uten å ha spilt på den først, men noen sjanser må man jo ta her i livet.

Link to comment
Share on other sites

Et kvalitetsinsterument med resonant trevirke låter bedre med tynn lakk, enn med tykk lakk, spessielt gjelder dette på akkustiske insterument.. selvfølgelig er hardheten på lakken viktig, fordi treverk går heletiden. Det er et levende materiale, og luftfuktighet og temperatur er med å påvirke dette.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.