Web Analytics
Jump to content

Gitarkjøp


Vannflaske

Recommended Posts

Hei !

Lurer på om noen kunne ha gitt meg noe tips til et gitarkjøp ?

Driver å finner "drømme gitaren," vist jeg kan forklare det slik, hehe.

hva er lurt å se etter ? Rett og slett hvordan skal jeg klare å finne rett gitar ?

Har spilt til samme ca 6 år, så det er vel på tide å få seg noe bedre enn en epiphone sg, selv om at jeg

synes den og er en god gitar.

Håper noen forstår spørsmålet mitt og gidder å hjelpe... ?

Link to comment
Share on other sites

Det er vanskelig å svare på, fordi det skal være drømmegitaren din og ingen andre sin B)

Men jeg kan jo alltids gi noen anbefalninger. Kjøper du de dyreste Ibanez RG (3120 er jo klassiker og kanon) får du tonnevis med gitar for penga. Det passer deg bra hvis du spiller gitarbasert rock med behov for Floyd Rose.

En Gibson USA (Les Paul f.eks) er heller ikke å forakte, deilig å spille på og masse god lyd. Ulempen synes jeg er at den er noe tung og ikke alle liker rytmelyden i pickupene som vanligvis følger med.

En kanon gitar som også funker til gitarrock men som ikke har Floyd Rose, er Van Halen's signaturmodeller hos Peavey. Masser av baller og god å spille på.

Sjøl kjører jeg en custombygd Parker for tida. De er grisedyre, men du får det du betaler for. Veier ikke mer enn 2 kg og i tillegg til slim (!) hals og et meget spesielt gripebrett (mye "glattere" enn vanlig - glassfiberaktig og meget behagelig å spille på) er det to pickup-systemer. Et "vanlig" og et piezo system. Mange liker ikke clean lyden du får ut av piezo pickupene, personlig synes jeg det låter fantastisk om en mikser dem sammen med de vanlige pickupene. Litt chorus og compressor da, og du er klar for å spille i mezzoforte, chicago eller et annet slickt funkband på 80-tallet.

Vet ikke om det gjorde deg klokere? Et generelt tips er jo å sjekke ut alt hele tiden... Du blir gal i hodet av det, men litt deilig også å ha oversikt da. Prøveprøveprøveprøve nye gitarer hele tiden.... Hehehe...

Link to comment
Share on other sites

2 tips:

1. Budsjett. Hvor mye penger har du?

2. Prøv alt av gitarer innenfor dette budsjettet og ikke la deg lure til å måtte bruke alle pengene.

Da jeg var 20 år og skulle kjøpe meg en ny gitar for første gang hadde jeg omtrent seks lapper å bruke, men endte opp med en Ibanez RG 550, som den gangen kostet litt under fem tusen kroner. Nå hadde jeg den fordelen at jeg bodde i Oslo og kunne bruke en hel uke på å prøve alle gitarene som fantes i alle butikkene. Den muligheten er det jo mange som ikke har, og da blir det straks vanskeligere å handle instrument. Men man dør jo ikke om man ikke får drømmegitaren med det samme, man kan vente til man får en anledning til å gå i butikker og prøve eller man kan spørre om man kan prøve andre sine gitarer. Bedre råd tror jeg ikke jeg kan gi. Lykke til!

:) Yngve

Link to comment
Share on other sites

Det viktigste er å ikke kun høre på hva andre sier, selv om man kan få masse gode råd og tips.

Mye avhenger av hvor mye penger du skal bruke. For meg har det iallefall gått hånd i hånd. Da jeg var mindre og ikke hadde like mye peiling, samt like mye penger, hørte jeg alltid på hva "ekspertene" syntes var mest for pengene.

Nå når jeg fort bruker en stor del av mitt årsbudskjett hver gang jeg handler noe, er det viktigere at jeg liker det jeg får, enn at andre gjør det. Kanskje man kan få mere gitar for pengene i noens øyne, men hva har det å si? Du betaler gjerne for å bli fornøyd, og det blir du lettest om du plukker opp så mye info du kan, og til slutt lar lysten bestemme.

Link to comment
Share on other sites

Det viktigste når du skal kjøpe gitar er å prøve selv.

Men vis jeg skal foreslå noe, så kan jeg vise til denne.

link

American Deluxe HSS Strat, veldig fin gitar til rundt 12 - 13 000 kr.

ettersom du sier du spiller litt metal, så kan det lønne seg å ta en med humbucker

.

Edited by Stargazer
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.