Web Analytics
Jump to content

riktig innstilling av distortion


Jamest
 Share

Recommended Posts

Jeg har nylig kjøpt en heavy metal pedal av merket digitech. Tror den heter Active X, men jeg orker ikke å skjekke... Det er 4 knopper som jeg kan vri og vende på for å få deilig distortion, men jeg greier ikke å instille dem så det høres bra ut.. Har hørt at det finnes bilder som viser det. er det sant? Har forsterkeren noe å si med kvaliteten på distortion lyden fra pedalen?

james

Link to comment
Share on other sites

Har forsterkeren noe å si med kvaliteten på distortion lyden fra pedalen?

Kort sagt: JA. Du vil få langt ifra samme lyd med en liten "pakkeforsterker" som med en God, deilig Randall Warhead :) Dessuten så er det vel den digitech'n som er litt "fissen" lyd på vist eg husker rett ? :huh:

Men bare å prøve seg frem... 4 knotter kan da ikkje ha altfor mange kombinasjoner å trikse seg fram med ;)

Link to comment
Share on other sites

gitaren er en ibanez gio med to humbucker og en singel coil, og lager brabrabra lyd nok for meg.. forsterkeren er en gammel dritt av et ukjent navn.. distortion på forsterkeren alene er faktisk overaskende bra, men clean høres den jævla dårlig ut... er rimelig sikker på at det finnes bilder som viser hvordan de skal innstilles.

Kan fortelle hvorfor jeg er misfornøyd, siden jeg ikke har noe å gjøre... Når jeg spiller en sang hvor jeg plukker strengene er distortion lyden grei nok, men når jeg skal slå powerchords så blir det så jævlig grøt, og man hører nesten ikke forskjellen mellom løs hamring på strengene og powercordsene. jeg kan tilnermetlik ingenting om elgitar og lyd, så vær snille :P

Link to comment
Share on other sites

Om det er en Metal Master det er snakk om, så er det viktig at forsterkeren ikke vrenger signalen som kommer fra pedalen særlig. Pass forresten på at du ikke har både "Low" og "Hi" på maks samtidig, da skurrer den fælt. Prøv å dempe level, og hør om det blir noe bedre da.

Du kan også prøve å plugge hodetelefoner rett i CIT-utgangen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Takk for tipset! Har hatt faktisk hatt en sånn en i stolposisjon på en annen Stratocaster, sammen med to SD Alnico II. Den ble nok litt mørk og dyster i klangen for mitt bruk. Ingen tvil om at den sparker fra, men etter min mening på bekostning av reinlyd. Som er det viktigste for meg.  Men FS-1 gjør nå god nytte som stolpickup på en Yamaha-bass jeg har (med Precision-pickup i midtposisjon), det passer den helt ypperlig til, faktisk.
  • Vanskelig å få både i pose og sekk (clean/dirty/distortion) når det gjelder strat bridgepickup.Dette er det nærmeste jeg har kommet hittil:Dimarzio FS-1 (DP110) Den har vært på markedet siden 1974 og koster heller ikke allverden (kr 635 hos Evenstad).Sparker bra denne!    
  • @kristoffereidevikler også pickups. Gjorde i hvert fall. Har fremdeles den omviklede ‘51 p-bass-pickupen i min MIJ ‘51 (begge reissues, altså). 
  • @SteikBacon Står bak Edmire Pickups.
  • er det ikke en her inne som vikler pickuper, da? bør jo kunne få til noe som passer, vil jeg tro. eugen gitar her i bergen ble levert med disse, tror jeg (7,2k): https://www.riograndepickups.com/vintage-tall-boy min strat har van zandt pickups. mange som har kommentert at de liker lyden i den. mener bridgpickupen der ble målt til 7,8k.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.