Web Analytics
Jump to content

Ny forsterker


Takstein
 Share

Recommended Posts

Jeg er på jakt etter en ny forsterker.....

Jeg hadde en Roland Cube 30 og en Peavey Bandit 112, de har jeg nå solgt.

Selv har jeg en Telecaster som blir mye brukt til rock, blues og country. Det hadde hvert fint med en forsterker som kunne dekke de behovene i tillegg til at forsterkeren skal vere grei å bruke på scenen, til øving og i studioet. Jeg har tenkt på en max pris og den blir 12000,-kr, men helst billigere :P

Denne gangen er jeg litt i tvil om hva jeg skal kjøpe, fordi det har kommet så mye bra i det siste.

Er det noen som har noen gode forslag?

Link to comment
Share on other sites

Tjah... Vurder disse. (Av latskap har jeg bare tatt med comboer! Alle er 1x12" og skal duge!)

Blues/Klassisk Rock:

Fender Blues Junior, Hot Rod og DeVille

Traynor YCV40 og YCV80

Peavey Classic 50 212 og 50 410.

VOX AC30

Disse ampene låter rundt og har god clean. Spesielt Traynors YCV 40 har utmerket seg i de siste årene og fått mye skryt av gitarblad rundt om.

Peaveys classic 50 har vært en underdog som ved mange anledning har blitt valgt framfor langt dyrere amper!

Fenders amper er på mange måter industristandaren. Hva god clean og skikkelig blueslyd (spesielt med en Tube Screamer.. ARV Anyone...?) angår så må stort sett alle amper i denne klassen sammenlignes med de..

Såklart finnes det andre fra Fender som ligger reeeeet utenfor 12 000,- Twin Reverb, Bassman osv.. OG hva skal man si om VOX... Om det noensinne var et merke som alltid har vært i strupen på Fender med sin egne, og etter manges mening, langt bedre, tolkning av den sounden... Så er det VOX!

Sjekk de ut på Marios som fører alle bortsett fra Peavey.

Om du vil ha litt sintere lyd som ligger i klassisk rock og trekker mot heavy så kan disse vurderes

Traynor 50 BLUE

Peavey Classic 30

Marshall DSL40

ENGL Screamer 50, Thunder 50

Mesa Boogie F-30

Orange Rockerverb 30

KOCH Twintone

Alle disse ampene er primært retta mot highgain. Alle sammen ligger litt rundtomkring mellom Marshall og Mesa, og med unntak av DSL40 som ER marshall, er det allikevel ingen som imiterer noen av de. ENGL låter ENGL, samme med Orange, Peavey, Traynor osv osv...

Jeg kan ikke anbefale noen helt uten videre da DET ER PERSONLING HVA MAN LIKER... Ok? Selv om alle her på forumet skryter hodet av seg på en enkelt amp.. Så ber jeg deg: ikke kjøp den før du har hørt den! Om du ikke kan prøvespille den selv, så finn lydklipp og let fram artister som har tilknytning til ampen... Sjekk ut hva dine "guder" spiller på og kanskje ta utgangspunkt i det.

Hvis du spør meg hva jeg vil anbefale som beste allroundere og valuate for penger vil jeg si KOCH Twintone, Traynor 50, og delt tredje til Mesa Boogie og Marshall. Jeg fullstendig rådigger Orange, men de andre er litt mer allsidig og ikke så særprega at du kan "bli sliten" av sounden.

Men prøv prøv prøv! Jeg er midt i omtrent samme suppa og skal finne meg en amp til høsten. Jeg prøver rundtomkring nå altmuligrart mellom 10 000 og 25 000. Vil helst ha noe til rundt 15, men dersom noe virkelig får det til å gå for meg så skal jeg bla opp litt ekstra...

Lykke til videre! Fortell gjerne hva du har prøvd og hva du syns om de etterhvert!!

Link to comment
Share on other sites

Bare urler til noen andre som fører de nevnte ampene pluss noen flere:

-Riff

-Kick Music

-Gulmoen og Eng .Fører Laney som også er verdt å sjekke ut! LC30II og LC50II er kompetente amper, og Laney er et av de svært få merkene som har fått æren for å ha egen karakter og ikke evig sammenligna med Marshall og Fender. Bortsett fra VC- og TT-serien så har de en clean som er rundt og fin, og en vreng som en noe unikt. Litt vanskelig å beskrive den, men den er "mørkere" en marshall, og tightere en fender.. Kanskje litt mer fuzzy? Jeg liker de veldig godt!

Link to comment
Share on other sites

Jeg liker ikke de der Orange forsterkerene. De har så overnaturlig vreng og så pinglete clean lyd. Prøvde en på Sagevik (Kick Music) og jeg likte dem rett og slett ikke. Litt merkelig i grunnen, det har seg sånn at jeg er fan av veldig mange 70-talls gitarister. Og Orange hadde sin blomstringstid på 70-tallet, men jeg har ikke sansen for den typen.

Lurer faktisk litt på om jeg skal kjøpe en Cornford, for den hadde jeg sansen for. Har også en cd hvor kjente gitarister som Yngwie Malmsteen, Guthrie Govan og Frank Gambale spiller på ulike Cornford forsterkere og effekter. Synes at det var kjempe bra! Liker både vrengen og den clean lyden på Cornford sine forsterkere. Men har altså ikke bestemt meg enda.

Får nok gå rundt å høre på andres erfaringer i tillegg til å prøve ut de forskjellige.

Det er ikke lett å bestemme seg.......

Link to comment
Share on other sites

Jeg liker ikke de der Orange forsterkerene. De har så overnaturlig vreng og så pinglete clean lyd. Prøvde en på Sagevik (Kick Music) og jeg likte dem rett og slett ikke. Litt merkelig i grunnen, det har seg sånn at jeg er fan av veldig mange 70-talls gitarister. Og Orange hadde sin blomstringstid på 70-tallet, men jeg har ikke sansen for den typen.

Lurer faktisk litt på om jeg skal kjøpe en Cornford, for den hadde jeg sansen for. Har også en cd hvor kjente gitarister som Yngwie Malmsteen, Guthrie Govan og Frank Gambale spiller på ulike Cornford forsterkere og effekter. Synes at det var kjempe bra! Liker både vrengen og den clean lyden på Cornford sine forsterkere. Men har altså ikke bestemt meg enda.

Får nok gå rundt å høre på andres erfaringer i tillegg til å prøve ut de forskjellige.

Det er ikke lett å bestemme seg.......

Om du liker 70-tallet men syns det er noe rart med Orange så er navnet på forklaringen din Matamp!!! Sjekk ut den tråden..

Orange på sitt største var bare et selskap med et navn... Forsterkerne som folk kjøpte var bygd av *trommevirel* Matamp! De som er nærmest orginalene er GTO, GTL, GTR og 2000. 2000 er en limited edition så den skal du være rask om du vil ha... Matamp bygges stykkvis og får hånd så der kan du få voica ampen etter mål uten tillegg i prisen (såklart med mindre det er snakk om ekstra dyrere deler...) og de koster ikke på langt nær så mye som man skulle tro... Kommer snart til Norge.

Hva Cornford angår tror jeg nesten jeg hadde turt å kjøpe de uten å prøve først. Med DEN skrytelista og lydklippene, så, vel... Det lover bra!

Edited by Terrafanatica
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.